Σάμαλι αλάδωτο

Υλικά

280 γρ σιμιγδάλι χοντρό
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ ζάχαρη
3 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
2 κάψουλες βανίλια
1 κουτ.γλ ξύσμα λεμονιού
1 κουτ.γλ ξύσμα πορτοκαλιού
400 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ σόδα
100 ml νερό
30 ml λικέρ μαστίχα
Ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα (προεραιτικά)
Για το σιρόπι
900 ml νερό
800 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμιγνύουμε τα 7 πρώτα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το νερό και το λικέρ. Ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 30 εκ και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα να μείνει για 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5-6 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε νοητά το γλυκό σε κομμάτια και τοποθετούμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο πάνω στο καθένα κομμάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια ελαφρά.
Το βγάζουμε από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με κουτάλι. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και μετά σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Οι λιχουδιές της Μαρίας

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κεράσια και βελούδινη κρέμα…αξίζει να το φτιάξετε
Επόμενο άρθροΓεμιστές ντομάτες με τυρί και πικάντικη γέμιση