Η Σαλάτα Μαρουλιού με μαγιονέζα είναι ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα ελαφρύ, αλλά και χορταστικό. Συνδυάζει τη φρεσκάδα του μαρουλιού με την πλούσια γεύση του ζαμπόν, του τυριού και του καλαμποκιού. Εγώ την ετοιμάζω σε λίγα μόνο λεπτά και είναι πάντα μία από τις αγαπημένες επιλογές όλων στο τραπέζι.

Προϊόντα:

λουκάνικο ή ζαμπόν, 300 γρ.
τυρί, 100 γρ.
καλαμπόκι
Μαρούλι, μυρωδικά
μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι.

✅ Διαδικασία μαγειρέματος

Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους.
Πλένουμε το μαρούλι και το τινάζουμε καλά από τα υπολείμματα νερού, το σκίζουμε με τα χέρια μας ή το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Κόβουμε το τυρί σε μικρούς κύβους.
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι – βάλτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τουλάχιστον ένα ολόκληρο βάζο.
Ανακατεύουμε όλα τα προϊόντα και ντύνουμε τη σαλάτα με μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι, προσθέτουμε αν λίγο, και πιπέρι.
Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν επίσης βραστά αυγά στη σαλάτα, αν θέλετε – δοκιμάστε το, ίσως θα σας αρέσει περισσότερο αυτή η επιλογή.
Η σαλάτα δεν χρειάζεται να ανακατευτεί πολύ και να σερβιριστεί αμέσως.

Εάν δεν υπάρχει μαγιονέζα, μπορείτε να ντύσετε τη σαλάτα με ξινή κρέμα και με ένα κουταλάκι του γλυκού οποιαδήποτε μουστάρδα.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σαλάτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως μετά την προετοιμασία της, γιατί δεν πρέπει να ανακατευτεί πολύ.
  • Προσθήκες: Πολλοί προσθέτουν στη σαλάτα και βραστά αυγά κομμένα σε κύβους. Δοκιμάστε το κι εσείς, ίσως σας αρέσει περισσότερο αυτή η επιλογή.
  • Εναλλακτικό ντρέσινγκ: Αν δεν έχετε μαγιονέζα, μπορείτε να ντύσετε τη σαλάτα με ξινή κρέμα και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова