Μανιτάρια με Μαγιονέζα και Σκόρδο

Συστατικά

200 γρ μανιτάρια Champignon
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα – προαιρετικά
φρέσκο ​​άνηθο ή μαϊντανό

για μαγιονέζα
2 αυγά βραστά
2 ωμούς κρόκους
30 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. ηλιέλαιο
χυμός 1 λεμονιού – για γεύση
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
αλάτι – για γεύση

Οδηγίες προετοιμασίας

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε να μαλακωσουν μαζί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Όταν ζεσταθούν, τα μανιτάρια θα αφήσουν λίγο νερό, οπότε συνήθως δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον.
Μαγειρεύετε τα μανιτάρια μόνο μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να αποκτήσουν το συγκεκριμένο, νόστιμο άρωμά τους, στη συνέχεια στραγγίστε τα αν χρειαστεί και αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά.

Φτιάξτε μια μαγιονέζα από 2 βρασμένους κρόκους αυγών και 2 ωμούς κρόκους αυγών με λίγο χυμό λεμονιού και ξύδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους(βρασμένους και ωμούς), τη μουστάρδα, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο.
(Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών). Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε.

Το ασπράδι από τα 2 βραστά αυγά, μην το πετάξετε! Το κόβουμε σε κύβους και το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
Τοποθετούμε τα σοταρισμένα και κρυωμένα μανιτάρια πάνω από τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Αφήστε το μείγμα στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί ή φέτες πιπεριάς.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣφολιατίνια με πέστο και προσούτο…Νόστιμο-σούπερ-γρήγορο
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Λωξάνδρας