Αυτή η δροσερή και νόστιμη σαλάτα με κολοκυθάκια και καπνιστό σολομό είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα υγιεινό συνοδευτικό.

Υλικά:

2-3 κολοκυθάκια
1 λεμόνι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι (σε μικρή ποσότητα)
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Αφού τα πλύνουμε καλα τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φετούλες (και 1 χιλιοστό, εάν μπορείτε) με μαντολίνο.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την κάπαρη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα δίσκο, απλώνετε μια στρώση από φέτες κολοκυθάκια.
Περιχύνετε με το γαλάκτωμα λεμονιού λαδιού και των άλλων μυρωδικών.
Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθάκια, φροντίζοντας να ραντίζετε κάθε στρώση με το μείγμα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και ανακατεύετε απαλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, ιδανικά για 1-2 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.
Βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο και την ανακατεύετε ξανά πριν τη σερβίρετε.

Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη σαλάτα, όπως ντομάτα, αγγούρι ή κρεμμύδι.
Αντί για κάπαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές ψιλοκομμένες.
Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως βασιλικό ή δυόσμο.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λεμονιού και λαδιού 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ή 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Miriam Matti

Προηγούμενο άρθροΤι να πει κανείς για αυτά τα σοκολατένια γλυκάκια με φιστίκι;
Επόμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί…παντρεύει όλες τις γεύσεις του καλοκαιριού!