Μπριαμ

Υλικά

600 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
600 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
500 γρ. πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε κύβους
400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
3 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
250 ml ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές Φλωρίνης,
το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη ρίγανη, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Έπειτα, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Τέλος, σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μους Σοκολάτας….λιώνει η σοκολάτα με το μπισκότο στο στόμα
Επόμενο άρθροΑφράτη τούρτα Κεράσι