Μέχρι να πεις κίμινο, έτοιμη η αγαπημένη μας σαλάτα! Είναι πραγματικά δροσερή, νόστιμη και γεμάτη χρώματα και ταιριάζει τέλεια με οποιοδήποτε φαγητό! Αυτή η σαλάτα με φασολάκια και καλαμπόκι είναι πολύ δημοφιλής στη Γερμανία λόγω της ευκολίας και της φρεσκάδας της. Καλή σας όρεξη φίλοι μου και να την απολαύσετε!


Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σαλάτα με Φασολάκια και Καλαμπόκι

Δροσερή σαλάτα με πράσινα φασολάκια, κίτρινο καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και άνηθο σε ένα μπολ

Φτιάξτε την πιο γρήγορη σαλάτα με φασολάκια, καλαμπόκι, πιπεριά και άνηθο. Έτοιμη στο λεπτό, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

Για τη Σαλάτα

  • 1 - Καλαμπόκι (κονσέρβα, στραγγισμένο)
  • 1 - Φασολάκια (βρασμένα ή κονσέρβα, στραγγισμένα)
  • 1 - Φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 0.5 - Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
  • Μπόλικο - Άνηθος (ψιλοκομμένος)

Για τη Βινεγκρέτ

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (χυμός)
  • Ελαιόλαδο

Instructions

Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι και τα φασολάκια (αν χρησιμοποιούμε κονσέρβας ή ήδη βρασμένα). Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τον άνηθο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνουμε όλα τα λαχανικά: τα φασολάκια, το καλαμπόκι, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον άνηθο.

Βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Σερβίρουμε αμέσως ή την αφήνουμε στο ψυγείο για να γίνει πιο δροσερή και να απορροφήσει τα αρώματα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ


Tips για τη Σαλάτα

Φασολάκια: Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα φασολάκια, βράστε τα τόσο όσο να παραμείνουν τραγανά και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους (al dente). Αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα, φροντίστε να τα στραγγίσετε και να τα ξεπλύνετε πολύ καλά.

Βότανα: Ο άνηθος δένει υπέροχα με τα φασολάκια, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μαϊντανό για περισσότερη φρεσκάδα.

Πιπεριά: Η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης δίνει γλυκύτητα και ζωντανό χρώμα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη πράσινη πιπεριά για πιο έντονη γεύση.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: