Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτή η σαλάτα τορτελίνια είναι πραγματικά η πιο πολυζητημένη σαλάτα ζυμαρικών που φτιάχνω! Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ, σίγουρα πρέπει να το κάνεις. Είναι απλά απίθανη! Μπορείτε να την απολαύσετε για ένα φρέσκο μεσημεριανό, ως συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου, ακόμα και στην παραλία είναι τέλεια! Είναι τόσο δροσερή και γεμάτη γεύση, που η σαλάτα τορτελίνια θα γίνει η αγαπημένη σας!
Σαλάτα τορτελίνια

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και δροσερή Σαλάτα Τορτελίνια! Ιδανική για μεσημεριανό, μπάρμπεκιου ή την παραλία. Μια συνταγή γεμάτη γεύση και φρεσκάδα.
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτή τη φανταστική Σαλάτα Τορτελίνια (για 6 μερίδες), θα χρειαστούμε τα εξής
- 450 γρ. (2 πακέτα) Τορτελίνια Barilla με τυρί
- 600 γρ. Σαλάμι (κομμένο σε μικρούς κύβους)
- 1 Πορτοκαλί πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
- Μαύρες Ελιές (κομμένες στη μέση)
- 300 γρ. Μοτσαρέλα (μπάλες, κομμένες σε τέταρτα)
- 1 Αγγούρι (κομμένο σε τέταρτα)
- 1 Μικρό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 400 γρ. Ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- Ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- 100 γρ. Τυρί Φέτα (σπασμένο σε μικρά κομμάτια)
Για το Dressing:
- 1/4 Φλιτζανιού Ξίδι λευκό κρασί
- 3/4 Φλιτζανιού Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
- 2 Σκελίδες Σκόρδο (λιωμένες)
- 1/2 κ.γ. Νιφάδες τσίλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
Η διαδικασια για τη σαλατα τορτελινια ειναι η εξης:
- Βραζουμε τα τορτελινια σε αλατισμενο νερο που κοχλαζει αλλα οχι τελειως, (λιγα λεπτα λιγοτερο απο τον πραγματικο τους χρονο βρασμου). στραγγιζουμε και ξεπλενουμε κατω απο κρυο νερο.
- Προσθετουμε ολα τα παραπανω συστατικα και το ντρεσινγκ εκτος απο τη φετα. ανακατευουμε, μετα προσθετουμε τα κομματια της φετας και δινουμε ενα τελευταιο ανακατεμα.
- Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει πριν σερβιρουμε. οσο περισσοτερο μενει στο ψυγειο, το ντρεσινγκ απορροφαται στα ζυμαρικα και το κανει ακομα πιο νοστιμο!
Notes
Για να γίνει η Σαλάτα Τορτελίνια σας ακόμα πιο απολαυστική, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Βράσιμο Τορτελίνια: Είναι σημαντικό να βράσετε τα τορτελίνια "al dente", δηλαδή να είναι λίγο πιο σκληρά από το κανονικό, γιατί θα απορροφήσουν υγρά από το dressing και θα μαλακώσουν κι άλλο.
Κρύο Νερό: Το ξέπλυμα με κρύο νερό μετά το στράγγισμα σταματάει το μαγείρεμα και αφαιρεί το περιττό άμυλο, βοηθώντας τα τορτελίνια να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Ποιότητα Υλικών: Χρησιμοποιήστε φρέσκα, ποιοτικά υλικά. Το καλό σαλάμι, οι φρέσκες πιπεριές και τα ζουμερά ντοματίνια κάνουν μεγάλη διαφορά στη γεύση.
Διάφορα Υλικά: Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα λαχανικά! Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αγαπημένα σας, όπως αγγούρι, πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και κομματάκια αβοκάντο.
Η Φέτα στο Τέλος: Το να προσθέσετε τη φέτα στο τέλος και να ανακατέψετε απαλά, την κρατάει σε κομμάτια και δεν λιώνει μέσα στο dressing.
Ψύξη: Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο περισσότερο απορροφά το dressing και γίνεται πιο νόστιμη.