Η Σαρλότ με μήλα είναι ένα γλυκό που ξεχωρίζει γιατί, παρά το μεγάλο όγκο των μήλων, παραμένει απίστευτα αφράτο και ελαφρύ. Η απουσία λίπους στη ζύμη του το κάνει ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Εγώ το φτιάχνω κάθε φορά που έχω μήλα γιατί είναι ένα απλό και απολαυστικό κέικ.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σαρλότ με μήλα

Κομμένο κομμάτι από σαρλότ, που φαίνεται η αφράτη ζύμη και τα ζουμερά κομμάτια μήλου

Θα σας δείξω μια υπέροχη συνταγή για Σαρλότ με μήλα, ένα γλυκό που είναι αέρινο, ελαφρύ και πολύ ζουμερό, ακριβώς όπως το περιέγραψε η Οlya που μου έδωσε τη συνταγή. Είναι ένα γλυκό που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και τρώγεται στο άψε σβήσε!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε (για ταψί 22-24 εκ.):

  • 4 Αυγά
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 140 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 4 γρ. Ζάχαρη βανίλιας (ή βανιλίνη)
  • 4 Μήλα (περίπου 500 γρ.)
  • Κανέλα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ.

1. Καθαρίζω τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβω σε μικρές φέτες. Τα πασπαλίζω με λίγη κανέλα και τα αφήνω στην άκρη.

2. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, χτυπάω τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν αφρός.

3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω τη ζάχαρη με τη ζάχαρη βανίλιας και αρχίζω να προσθέτω κουταλιά-κουταλιά το μείγμα στα ασπράδια, συνεχίζοντας το χτύπημα με τον μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. συνεχίζω το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται καλά.

4. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους. κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.

5. Αδειάζω τη ζύμη σε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκ., του οποίου έχω καλύψει τον πάτο με λαδόκολλα. Απλώνω ομοιόμορφα τη ζύμη και τοποθετώ από πάνω τις φέτες των μήλων σε κύκλο.

6. Ψήνω τη σαρλότ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60-70 λεπτά. δεν πρέπει να ανοίξετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ελέγχω αν είναι έτοιμη με μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.

7. Αφήνω τη σαρλότ να κρυώσει στη φόρμα για 5-10 λεπτά και μετά την ξεφορμάρω. όταν κρυώσει τελείως, μπορώ να την πασπαλίσω με ζάχαρη άχνη.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σαρλότ σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Αυγά: Η μαρέγκα πρέπει να είναι σφιχτή για να γίνει η ζύμη αφράτη. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ και ο αναδευτήρας είναι εντελώς καθαρά και στεγνά.
  • Μήλα: Τα μήλα θα πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους, και εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ ποικιλίες όπως τα Granny Smith, για μια ωραία ισορροπία γεύσης.
  • Ψήσιμο: Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τη σαρλότ να "κάτσει".
  • Αποθήκευση: Η σαρλότ διατηρείται εξαιρετική για μια μέρα, αλλά είναι πιο νόστιμη όταν την απολαμβάνουμε την ίδια μέρα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή