Σαρμαδάκια με φρέσκα λαχανόφυλλα, κιμά και ρύζι

Υλικά Συνταγής

1 λάχανο
2/3 φλιτζανιού λάδι για το ταψί + 1/2 φλιτζάνι για τη γέμιση
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι ρύζι
Για τη σάλτσα
2 λεμόνια
2 αυγά
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ζεματίζετε καλά το λάχανο σε νερό που βράζει και το βγάζετε απ’ την κατσαρόλα.
Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ρύζι, το ½ φλιτζανι λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια τα υλικά να ανακατευτούν.
Απλώνετε κάθε φύλλο λάχανου και βάζετε μέσα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ντολμάδες διπλώνοντας και τις άκρες προς τα μέσα.

Τοποθετείτε τους σαρμαδες στο ταψί. Aπό πάνω απο κάθε σαρμά βάζετε λεπτές φέτες ντομάτας

περιχύνετε με το λάδι για το ταψί, αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε το υπόλοιπο τριμμένο καρότο. Περιχύνετε με νερό να μισοσκεπάζει τους σαρμαδες και σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μιάμιση ώρα. Ανοίγετε στα μισά του ψησίματος και συμπληρώνετε με χλιαρό νερό, αν δείτε ότι το φαγητό ήπιε το ζουμί του.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο gordon bleu με λαζάνια…θα τρελαθούν όλοι με την νοστιμιά του
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί και σπανάκι….που πετυχαίνει πάντα.