Αχ, οι σεφταλιές! Τι ωραία ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια. Η μυρωδιά τους καθώς ψήνονται στον φούρνο ή στα κάρβουνα είναι απλά υπέροχη. Είναι ένα φαγητό που το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι, και πάντα γίνεται ανάρπαστο. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς τις φτιάχνω εγώ, με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα.
Υλικά
Για 1 κιλό κιμά χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κγ.αλάτι,1κγ.πιπέρι,
1/2 κγ. κανέλα
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (το μουσκευουμε και το στραγγίζουμε, μετα το ζουλάμε με τα χέρια μας)ή αν δεν έχουμε ψωμί βάζουμε 1/3ποτ. φρυγανιά
Μαΐντανο ψιλοκομμένο (αρκετό)
3 κσ.ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Πλένουμε καλά την πάνα- σκέπη-μπόλια.Την βάζουμε σε μπόλ με νερό, 1/3ποτ.χυμό λεμονιού λεμόνι ή άχρωμο ξύδι,λίγο αλάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά να φύγει η μυρωδιά και να ασπρίσει η πάνα,ξεπλένουμε.Την βάζουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε.
Κόβουμε ορθογώνιο κομμάτι και τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπέπια-ντολμαδάκια.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous