Κοτόπουλο με Πουρέ χωρίς Κρέμα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το πιάτο αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κρέμα γάλακτος για να απολαύσεις μια πλούσια και βελούδινη σάλτσα κοτόπουλου. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα χορταστικό φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει το Κοτόπουλο με Πουρέ χωρίς Κρέμα ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για το Κοτόπουλο και τη Σάλτσα:

  • 700 γρ. Στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
  • 1/2 φλ. (φλιτζάνι) Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • 1 κσ (κουταλιά της σούπας) Λάδι
  • 2 κσ Βούτυρο (για το τηγάνισμα)
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 κσ Ξύδι
  • 1 φλ. Ζωμό κότας ή βοδινού

Για τα Αρωματικά και Μπαχαρικά:

  • 1 κγ (κουταλάκι του γλυκού) Αλάτι (για το κοτόπουλο)
  • 1/2 κγ Μαύρο πιπέρι (για το αλεύρωμα)
  • 1 κσ Μαϊντανός (ψιλοκομμένος, για το αλεύρωμα)
  • 1 κσ Σκόνη σκόρδου
  • 1 κσ Κορν φλάουερ
  • 1 κσ Σόγια (σάλτσα σόγιας)
  • 1/4 κγ Μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 500 γρ. Πατάτες (βραστές με αλάτι, καθαρισμένες)
  • 1 λίτρο Νερό (για το βράσιμο)
  • 2 κσ Βούτυρο
  • 1/3 φλ. (φλιτζανιού) Γάλα

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια (μπουκίτσες). Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.

Για τη σάλτσα, σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε το ξύδι. Αυτό θα «κόψει» ελαφρώς το γάλα και θα δώσει μια κρεμώδη υφή, αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, το κορν φλάουερ, τη σάλτσα σόγιας, το 1/4 κγ πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το γάλα με το ξύδι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει βελούδινη η σάλτσα του Κοτόπουλου με Πουρέ χωρίς Κρέμα.

Για τον πουρέ, καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το αλάτι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Αφού βράσουν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα (κρατάμε λίγο νερό βρασμού) και τις λιώνουμε με το πιρούνι ή πρες πουρέ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο πουρές βελούδινος και αφράτος. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο από το νερό που βράσανε οι πατάτες. Το Κοτόπουλο με Πουρέ χωρίς Κρέμα είναι έτοιμο!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40 λεπτά (20′ βράσιμο πατάτας + 15′ κοτόπουλο)

Συνολικός Χρόνος: 50-55 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για την ετοιμασία του πουρέ).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για σκόνη σκόρδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο, τις οποίες θα σοτάρετε μαζί με το κοτόπουλο. Δείτε κι άλλες εύκολες συνταγές με κοτόπουλο.

Για πιο πλούσιο πουρέ, αντί για γάλα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο πλήρες γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μαϊντανό με 1 κσ θυμάρι ή ρίγανη για διαφορετικό άρωμα. Ελέγξτε αν η σάλτσα έχει πήξει καλά πριν προσθέσετε το γάλα με το ξύδι.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κοτόπουλο Λεμονάτο στον Φούρνο

Αφράτος Πουρές Πατάτας με Μοσχοκάρυδο

Συνταγές με Κοτόπουλο και Μουστάρδα

Καλή επιτυχία