Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με βούτυρο…τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.

6246

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με βούτυρο

Η συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, οπότε αυτό τον κάνει τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.

Υλικά

300 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) Σιμιγδάλι
600 ml νερό (2 φλιτζάνια τσαγιού)
200 γραμμάρια ζάχαρη (1 φλιτζάνι) ή 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας

για διακόσμηση:
καρύδια
Κανέλα
Τριμμένη καρύδας

Εκτέλεση

1. Το πρώτο βήμα σε αυτήν την κλασική συνταγή με σιμιγδάλι χαλβά είναι να ανακατέψετε τη ζάχαρη και το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Συνεχίζουμε τη συνταγή βάζοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
3. Όταν ζεσταθεί το βούτυρο και λιωσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ψήνετε.

4. Σιγά σιγά και σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι.
Δεν χρειάζεται να είναι κρύο, μπορεί να προστεθεί αμέσως και ζεστό.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς να αρχίσει να ξεχωρίζει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

5. Ρίξτε σε ένα ταψί. Βάλτε τον έτοιμο σιμιγδαλένιο χαλβά για 5-6 ώρες στο ψυγείο.
Το κόβουμε και το διακοσμούμε με καρύδια και τρίμματα καρύδας. Εκτός από διακόσμηση, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα πριν σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/

Προηγούμενο άρθροΓαλατοπιτα
Επόμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας