Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με δαμάσκηνα και σταφίδες συνδυάζει την τραγανή υφή του σιμιγδαλιού με την απαλή γλυκύτητα των αποξηραμένων φρούτων.

Ετοιμάζεται με απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, λαδι, ζάχαρη, σιρόπι, και εμπλουτίζεται με ζουμερά δαμάσκηνα και σταφίδες, προσθέτοντας μια έκρηξη γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιά.

Υλικά:

1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανιλίες
3 ξυλάκια κανέλας
5 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σιμιγδάλι και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα, αυτό ανάλογα πόσο το θέλετε σε χρώμα

Φτιαχνουμε το σιρόπι
Ζάχαρη εγώ εβαλα 3 φλιτζάνες μεγάλες..2 βανιλιες 3 ξυλάκια κανέλας και νερό 5 φλιτζάνες.. και αν χρειαστεί παραπάνω αυτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο θα το δείτε στο βρασμό..

Αφού βάλουμε το σιρόπι προσθέτουμε και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι μία φλυτζανα και μισή ακόμη.. σταφίδες μαύρες μισή φλυτζανα.. κανέλα σκόνη ένα κουταλάκι του γλυκού… βράζει και όλα αυτά τα υλικά δένουν τέλεια σαν γλυκό του κουταλιού γίνεται… από πάνω στο σερβίρισμα έβαλα και τριμμένη σοκολάτα 🍫 κουβερτούρα.. είναι γλυκό νηστίσιμο και πολύ γευστικό ειδικά για όσους νηστεύουν και μη…

Tips:
Αν θέλετε ο χαλβάς σας να γίνει πιο σφιχτός, προσθέστε λίγο λιγότερο νερό. Αν θέλετε να γίνει πιο μαλακός, προσθέστε λίγο περισσότερο.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αποξηραμένα φρούτα, όπως χουρμάδες, σύκα ή φιστίκια Αιγίνης.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Τζαμπαζακη

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με αγγούρι…μ’ ένα ασυνήθιστο ντρέσινγκ🥒🔥
Επόμενο άρθροΣπιτική Τυρόπιτα με έτοιμα φύλλα…εύκολη και γρήγορη