Σιμιγδαλένιο, Αφράτο Γλυκάκι

ΥΛΙΚΑ :

 ¾ φλιτζάνι καρύδα
 1 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 φλιτζάνι ζάχαρη
 ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
 3 κουταλιές γιαούρτι
 ¼ φλιτζάνι λάδι
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
 ξύσμα ενός πορτοκαλιού
 Ολόκληρα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
 1 ½ κούπα νερό
 1 ½ κούπα ζάχαρη
 φλούδα ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το νερό, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί ή πυρέξ 22 cm και τινάξτε το περιττό αλεύρι. Αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Χτυπάτε τα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ , λάδι, γάλα, γιαούρτι, αλεύρι, καρύδα, ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά τα συστατικά.
Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Γαρνίρετε με αμύγδαλα. Μην πιέζετε τα αμύγδαλα κάτω από το μίγμα.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού κάνετε με μια οδοντογλυφίδα τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύστε με το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό όπως είναι να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.

ΠΗΓΗ: munatycooking.com