Σιροπιαστά κεκάκια με καρύδα

Υλικά

5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας χημική μαγιά σε σκόνη
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα

για το σιροπι

1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1/2 κουτί γάλα (μετρήστε με το ίδιο το κουτί κρέμας γάλακτος)
200 ml γάλα καρύδας

για το Φινίρισμα
τριμμένη καρύδα για γεύση

Προετοιμασία

για την ζύμη

Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους 1 προς 1.
Όταν ασπρίσει η κρέμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπάμε την κορυφή με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τετράγωνα με ένα μαχαίρι.
Προετοιμασία του σιροπιού και φινίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Απλώνουμε πάνω από το ζεστό ακόμα κέικ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Τελειώνουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΡύζι με λαχανικά και ελιές
Επόμενο άρθροΣαγανάκι Μανιταριών με μπέικον και αυγά με τυρί με κρέμα πέστο