Σιροπιαστά κουλουράκια με Σιμιγδάλι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

140 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
130γρ  ζάχαρη άχνη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Τα ξηρά συστατικά:
• 2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) αλεσμένο άλευρο σιμιγδαλιού
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
24-30 ολόκληρα φουντούκια

Το σιρόπι:
• 2 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού
Προαιρετικά αρτύματα:
• Φουντούκια, πεκάν, φιστίκια
• Ροδόνερο (1 κουταλιά της σούπας)
• ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 
• Ξύσμα Λεμόνι ή πορτοκάλι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Προετοιμάστε τα φουντούκια με το μούσκεμα τους σε ένα μπολ με νερό για μια νύχτα. Το πρωί, η φλούδα θα φεύγει όταν τα πιέζετε λίγο. 

Συνδυάστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε μαζί και αφήστε στην άκρη.

Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στο μπολ ενός μίξερ βάσης και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμμώδες.

Προσθέστε τα αυγά και τα εκχυλίσματα. Ξύστε τις πλευρές του μπολ με μια σπάτουλα και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν ολα μαζί καλά.

Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε τα σε 2-3 παρτίδες και σταματήστε την ανάμειξη μόλις σχηματιστεί η ζύμη και ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Εάν τα χτυπήσουμε πολύ θα πάρουμε σκληρά κουλουράκια.

Σημείωση: Η ζύμη μπορεί να φαίνεται λίγο κολλώδης. Μην προσθέτετε περισσότερο αλεύρι. Μόλις περάσει για ένα λεπτό και ξεκουραστεί, θα είναι εύκολο να την δουλέψετε.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και σχηματίζετε μικρές μπάλες μεγέθους καρυδιού. Είναι εύκολο να το κάνετε αυτό με μια μικρή σέσουλα παγωτού.

Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πιέστε από πάνω τα κουλουράκια προς τα κάτω για μία ελαφριά ισοπέδωση.

Τοποθετήστε ένα φουντούκι στο κέντρο κάθε μπισκότου.

Ψήστε τα στον κεντρικό ράφι για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

Κάντε το σιρόπι: Συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μαζί και βράστε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μαζί και αφήστε το στην άκρη. Το σιρόπι πρέπει να παραμείνει ζεστό.

Μόλις τα μπισκότα βγει από το φούρνο, ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω τους και αφήστε τα να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σιρόπι. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα.

Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα δίσκο σερβίρισματος.

Μπορείτε να συγκεντρώσετε το σιρόπι σε ένα άλλο δοχείο και να το σερβίρετε μαζί με τα μπισκότα ή να το πετάξετε.

Σερβίρετε με τσάι ή καφέ. Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Κολοκυθόπιτα με Καπνιστό Χοιρινό & Τυρί Μετσοβόνε
Επόμενο άρθροΌταν η Μελιτζάνα τρώγεται σαν τηγανιτή πατάτα