Γλυκάκια με κολοκύθα και μέλι! 🍪🍪

Απαραίτητα προϊόντα για την παρασκευή τους:

1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ κολοκύθας (235 g),
2 κουταλιές της σούπας μέλι (80 g),
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι (350 g),
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη (100 γρ.),
2 μεσαίου μεγέθους αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
100 ml λάδι, ζάχαρη βανίλιας.

Για την κρέμα:
250 γραμμάρια μασκαρπόνε,
50 γραμμάρια μαλακό αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 κουταλιά της σούπας μέλι (40 γρ.),
3-4 σταγόνες υγρή βανίλια.
Χρειάζεστε επίσης: χαρτί ψησίματος και σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Παρασκευή:

Καθαρίζετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια και μετά τη βράζετε. Κάνουμε πουρέ ή πολτοποιούμε με πιρούνι και γεμίζουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού μέχρι πάνω (περίπου 200-230 γρ.).
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σόδα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι. Χτυπάμε με το μίξερ για όχι περισσότερο από 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το λάδι και χτυπήστε με το σύρμα για να ενσωματωθούν τα αυγά, στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε άλλη μια φορά για να ενωθούν.
Προσθέστε τα κοσκινισμένα ξηρά υλικά (αλεύρι, κανέλα, βανίλια, σόδα, μπέικιν πάουντερ) σε όλα τα υγρά υλικά σε 4-5 φορές.
Μετά από κάθε προσθήκη, ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα και η ζύμη γίνεται πιο πηχτή από τη ζύμη του κέικ.

Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου. Αυτό το μείγμα κάνει 2 δίσκους ή περίπου 50 κομμάτια.
Με τη βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικης με λεία άκρη ή 2 κουταλιές της σούπας σχηματίζουμε στρογγυλά κέικ με διάμετρο 3,5-4 εκ.
σε απόσταση μεταξύ τους (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πώς ψήνει ο φούρνος). Αφήνετε τα τελειωμένα μαλακά κέικ να κρυώσουν εντελώς και μετά τα ξεκολλάτε από το χαρτί.

Όσο κρυώνουν ή όσο ψήνονται φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε το αγελαδινό βούτυρο με το μέλι για 2-3 λεπτά με ένα μίξερ.
Προσθέστε την κρέμα μασκαρπόνε στο βούτυρο μελιού και ανακατέψτε με το χέρι με ένα κουτάλι.
Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα στα μισά κέικ και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τελειωμένα γλυκά κολοκύθας και μέλι με λίγη άχνη ζάχαρη!

Να είναι γλυκό και μυρωδάτο!

ΠΗΓΗ: Δοκιμασμένες συνταγές του Marchetto

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο συνοδεία με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΠέννες με ντοματίνια και τυρί…απίστευτα νόστιμες