Υλικά
-500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-400 γρ. Ζάχαρη
-250γρ βούτυρο
-4 αυγά
-200γρ γιαουρτιού
-100ml χυμός πορτοκαλιού και ξύσμα
-2 εκατοστα κονιάκ
για το σιρόπι
-3 φλιτζάνια νερό
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-2 εκατοστα κονιάκ
για το γλάσσο
-250g σοκολάτα σοκολάτας 54%
-200ml κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το κονιάκ, μόλις παρει μία βράση το αφήνουμε να σιγιβράσει για 5 λεπτά και μετά το κλείνουμε

Για το Κέικ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και με το μίξερ το χτυπάμε για λίγα λεπτά για να αφρατέψει και όσο το χτυπάμε ρίχνουμε την ζάχαρη το κονιάκ τα αυγά το ξύσμα πορτοκαλιού το γιαούρτι και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι  και το χυμό εν αλλαξ μέχρι να ομογενοποιουθούν τα υλικά.

Παίρνουμε ένα ταψί 32cm  που το έχουμε βουτυρώσει και βάζουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου μία ωρα.

Για την κουβερτούρα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει μία βράση την κατεβάζουμε και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα αφήνουμε 30” και ανακατεύουμε για να λιώσει καλά και το γλασσο είναι ετοιμο

Βγάζουμε την γιαουρτόπιτα και το χλιαρό σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην ζεστή γιαουρτόπιτα. Μετά την κόβω  και παίρνω το γλασσο και το περιχύνω από πάνω να παει παντού  

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟρεκτικό τυριού σαν σουφλέ
Επόμενο άρθροΜακεδονίτικη Πίτα με Μήλα