Δείτε επίσης: Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι | Σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου

Σιροπιαστό Κέικ Γιαουρτιού

Υλικά

– Ζάχαρη 200 γρ
– Αυγά 5 τεμ
– Φυτικό έλαιο 150 ml
– Κεφίρ 200 ml (σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλεύρι 500 γρ (+ -)
– Μπέικιν παουντερ 18 γρ (1 φακελάκι)

για σιρόπι
– Κρύο νερό 100 ml
– Ζάχαρη 50 γρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με μίξερ χειρός, προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη ενω συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε και το λάδι όση ώρα χτυπάμε το μείγμα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το κεφίρ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
Σε ένα ταψάκι(με αποσπώμενη βάση εάν έχουμε) 24χ24 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος στην βάση αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι

Βγάζουμε το ζεστό κέικ(δοκιμάζουμε με το τεστ της οδοντογλυφίδας ότι είναι έτοιμο) από το φούρνο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το κρύο σιρόπι παντού.
Διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα γύρω γύρω.

Δείτε επίσης: Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι | Σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΠως το Σύκο ωφελεί την υγεία μας
Επόμενο άρθροΑφράτα Λουκουμαδάκια με κρέμα