Σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα εστραγκον

Υλικά

Για το σνίτσελ:
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα κατά μήκος και κοπανισμένα
1 φλιτζάνι αλεύρι καρυκευμένο με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά χτυπημένα και καρυκευμένα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια φρυγανιά
Ηλιέλαιο, για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
1/4 φλιτζάνι ξίδι εστραγκόν
1 μικρό κρεμμυδι, σε κυβάκια κομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​εστραγκόν, ψιλοκομμένο και τα κοτσάνια
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κρόκοι αυγών
14 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν, ψιλοκομμένα
Αλάτι, για γεύση

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και τινάζουμε το περιττό. Βουτήξτε μέσα στα αυγά και ανακινήστε την περίσσεια και μετά βάλτε το στην φρυγανιά. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Μην στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο! Θα κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετήστε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να φτάσει μέχρι τη μέση και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή. Όταν μια ξύλινη λαβή κουταλιού μπαίνει στο λάδι και βγάζει φυσαλίδες, το λάδι είναι αρκετά ζεστό για να μαγειρευτεί. Βάζετε δύο φετες κοτόπουλο στο λάδι προσεκτικά και τηγανίζετε σε ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μόνο μία φορά.
Αποσύρουμε από το λάδι και το τοποθετούμε στη σχάρα και το βάζουμε στο φούρνο. Μαγειρέψτε τις άλλες δύο φετες κοτόπουλο.

Για την σάλτσα

Βάλτε τα πρώτα 5 υλικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βράστε τα μέχρι να μείνει περίπου 1 κουταλια της σούπας υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Στραγγίξτε καλα σε ένα στραγγιστηρι και πιεστε να φυγει το υγρό και το κρατάμε στην ακρη.
Βάζουμε μερικά εκατοστά νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από το βραστό νερό με μια 2-3 κουταλιές από το υγρό που κρατήσαμε και χτυπάμε.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει. Ξεκινήστε να ριχνετε μεσα και να χτυπάτε το βούτυρο, μερικές κουταλιές της σούπας τη φορά,

μέχρι να ενσωματωθούν όλα σε μία κρέμα.


Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες νερό εάν είναι πολύ πηχτό. Ριξτε μέσα και χτυπήστε και 2 κουταλιές της σούπας απο το εστραγκόν που εχουμε στην ακρη και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα

Καλή Απολαυση!