Κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο.

Αποφάσισα να κάνω έναν γρήγορο μεσογειακό συνδυασμό για δείπνο με ψητά μπούτια κοτόπουλου και λαχανικά στο ταψί. Ο χρόνος παρασκευής του πιάτου παίρνει περίπου. 45 λεπτά, οπότε ανάβουμε το φούρνο στους 200 C

Υλικά

6 Μπουτια κοτόπουλου με δέρμα
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
2 πιπεριές χοντρές φέτες
2 Κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 Σκελίδες Σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα
1 τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών σε φέτες
Μια χούφτα ανάμεικτες ελιές χωρίς κουκούτσι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα κεραμικό σκεύος (αν χρησιμοποιείτε) και περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε………ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά για αρχή.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ταψί του κοτόπουλου και προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, περιχύστε με περισσότερο ελαιόλαδο και ρίξτε το περιεχόμενο του ταψιού…………..πασπαλίστε με τα ανάμεικτα μυρωδικά και αλατοπίπερο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά ……………….
Για τελευταία φορά λοιπόν αφαιρέστε το ταψί ψησίματος κοτόπουλου και σκορπίστε τις τα κολοκυθάκια, τις φέτες τυριού μοτσαρέλα και τις ανάμεικτες ελιές με ένα τελευταίο καρύκευμα αλάτι και πιπέρι…………….
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν γύρω από τις άκρες, ενώ το τυρί έχει λιώσει και στάζει μέσα από τα λαχανικά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ Gary Mueller 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Εξοχής:
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με μια υπέροχη χειροποίητη σάλτσα