Ανακαλύψτε μια μοναδική συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατένια τούρτα, γεμάτη με αφράτα μπαλάκια τυριού καρύδας.
Ένας απροσδόκητος συνδυασμός που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες!

Υλικά

Μπαλάκια Τυριού:

400 γρ. τυρί cottage ή τυρι κρεμμα φιλαδέλφεια
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
30 γρ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
50 γρ. τριμμένη καρύδα

Για την Τούρτα:

2 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαλακό βούτυρο
60 ml ηλιέλαιο
280 ml γάλα
55 γρ. κακάο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1,5 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλιά σούπας ξύδι

Για το Γλάσο:

2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Κρύο νερό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα μπαλάκια τυριού:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί cottage, τη ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι
μέχρι να γίνουν λεία. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Ετοιμάζουμε την τούρτα:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σόδα και το ξύδι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα μπαλάκια τυριού στην επιφάνεια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (+/- 10 λεπτά), μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέικ να βγει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε λίγο λίγο κρύο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε την επιθυμητή υφή γλάσου.
Περιχύνουμε την κρύα τούρτα με το γλάσο. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

H συνταγή είναι της κας Галя Лилик