Αρμένικος Σίμιγδαλένιος Χαλβάς

Υλικά:

3 κουπες σημιγδάλι
4 κούπες νερό
125 γρ βούτυρο
2 κουτ ζάχαρη
1/2 κουτ. καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Το σιμιγδάλι απλώνεται σε ταψί. Προσθέτουμε τα καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να καβουρδιστούν τα καρύδια κουνώντας συνεχώς το ταψί.

Όσο ψήνεται το σιμιγδάλι, βάζετε το βούτυρο στη φωτιά να λιώσει σε ξεχωριστό δοχείο.
Προστίθενται ζάχαρη και τέσσερα φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα σιρόπι.
Το ψημένο σιμιγδάλι αφαιρείται από τον φούρνο και τοποθετείται στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 1-2 βαθμούς για να μην καεί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει τελείως το σιρόπι και να στεγνώσει το μείγμα.

Μετά από περίπου μία ώρα στέγνωμα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεμα, θα πρέπει να ληφθεί ένα μείγμα με τη συνοχή της άμμου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί.
Μετά από μισή ώρα, αφρατέψτε με ένα πιρούνι. Σερβίρετε κρύο, πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου και κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με βρώμη
Επόμενο άρθροΣαλιγκάρια τηγανητά με φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο…τέλειος μεζές για κρασί και μπύρα