Σοκολατένιο Εκμέκ

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 36*25

Για την Βάση
250 γρ Τσουρέκι κομμένο σε Φέτες
150 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη

Για το Σιρόπι
430 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
260 γρ νερό
20 γρ κακάο Σκόνη
3 σταγόνες λεμόνι

Για την Κρέμα Σοκολάτας
558 γρ Σοκολατούχο Γάλα
558 γρ Γάλα πλήρες
288 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ Κορν Φλάουερ
4 Αυγά μεσαία
3 βανίλιες
1 κουτ σούπας Βούτυρο Αγελαδινό
150 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ Κρέμα γάλακτος
170 κουβερτούρα Σοκολάτα

Για Διακόσμηση
Σαντιγί και Φουντούκια

Εκτέλεση

Παίρνουμε τσουρέκι είτε ετοιμο είτε δικό μας και το στρώνουμε στο ταψί μας να καλυφθεί όλο. Εχουμε λιώσει το βούτυρο και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια του τσουρεκιού παράλληλα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 αέρα.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα στο τσουρέκι μας και το βάζουμε φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά να ροδίσει. Λίγο πριν βγει το τσουρέκι από τον φούρνο βάζουνε στην κατσαρόλα τα υλικά από το σιρόπι μαζί με το σούπερ υλικό μας που θα το κάνει ακόμη πιο σοκολατένιο το κακάο να βράσει μαζί. Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά από την στιγμή του βρασμού.

Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το καυτό σοκολατένιες σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει τελειως εκτός ψυγείου
Πάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής με το πρώτο υλικό έκπληξη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σοκολατούχο Γάλα Milko σε ίση ποσότητα με το γάλα πλήρες και τις βανίλιες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουερ και τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά ανακατεύουμε το γάλα στην κατσαρόλα που είναι σε μέτρια φωτιά μόλις ξεκινήσει να ζεσταίνετε το γάλα πριν βράσει ρίχνουμε το ένα τρίτο της ποσότητας γάλακτος στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να πάρουν θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα μας
Πρέπει να είναι βελούδινη χωρίς καθόλου να σβολιασει.
Οταν κάνει φούσκες στην επιφάνεια είναι έτοιμη κλεινουμε την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σοκολάτα να ενσωματωθούν και να γίνει μία απίστευτη σοκολατένια κρέμα όνειρο Αποσύρουμε και την απλώνουμε στο σοκολατένιο τσουρέκι στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου.

Φτιαχνω ένα πολύ γρήγορο γλασσο σοκολάτα με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα και το απλώνουμε επάνω στην Κρύα κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο Ψυγείο 1-2 ώρες.
Για διακόσμηση έχω χτυπήσει σαντιγί φυσικά μπορείτε να διακοσμήσετε όπως θέλετε.
Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε στη συνέχεια Έχω καβουρδισμένα φουντούκια που τα έχω τρίψει στο multi και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με Μους Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚοτοκεφτέδες πάνω από κουσκουσάκι με μυρωδικά και φέτα!