Σας παρουσιάζουμε την τέλεια λύση! Αυτό το Σοκολατένιο κέικ φτιάχνεται με μόλις 3 υλικά και είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στην ζαχαροπλαστική, αλλά και για τους λάτρεις της σοκολάτας που θέλουν μια γρήγορη δόση απόλαυσης.

Συστατικά

Σοκολάτα 250 γρ μαύρη σοκολάτα (από 70% κακάο και πάνω)
5 μεγάλα αυγά
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
1. Σπάμε τα 2/3 της σοκολάτας σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρι χωρίς να ανακατεύουμε.
2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους (πρέπει να ανοίξουν ελαφρώς) και τους ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αποκτήσουν πυκνή υφή (προσοχή μην τα παρακάνουμε, αλλιώς τα ασπράδια θα αρχίσουν να βγάζουν νερό!), προσθέτουμε στη σοκολάτα, ανακατεύουμε (μην ανακατεύουμε πολύ, διαφορετικά τα θα διαφύγει αέρας – το μείγμα πρέπει να έχει τη συνοχή σαν μους ή σουφλέ) .

4. Στρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 10-15 εκ. με χαρτί αλειμμένο με φυτικό ή βούτυρο, τοποθετείτε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά – ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Βγάζουμε από το φούρνο και κρυώνουμε για μισή ώρα και μετά βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 12 ώρες.
5. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την περιχύνουμε στο κέικ και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ Лариса РубцоваРецепты домашних блюд

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

σοκολατένιο κέικ

To τέλειο σοκολατένιο κέικ η συνταγή μας θα σας δώσει ένα κέικ υγρό, αφράτο και γεμάτο γεύση σοκολάτας που θα σας κάνει να λιγουρευτείτε.Συνταγή για σοκολατένιο κέικ (Συνταγή Γιαγιάς Λένας)

Υλικά:

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι γοχ
2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουβερτούρα 125 γρ. (τριμμένη)
1 μπεικιν παουτερ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε κια φόρμα για κεικ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα το σπορέλαιο, το γάλα και τα αυγά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το μπεικιν.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά, τριβουμε την κουβερτουρα μέσα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα και ισοπεδώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

Συνταγή Γιαγιάς Λένας

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα!
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ με κρέμα πατισερί και σοκολάτα