Γρήγορη κρέμα σε 2-3 λεπτά…

Ψάχνετε για ένα γλυκό δροσερό και γευστικό, έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ; Η γρήγορη κρέμα είναι η ιδανική λύση! Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, μπορείτε να την απολαύσετε μόνοι σας ή με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά

397 g καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα (dolce de letce)
250 γρ μασκαρπόνε
400 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακάτεψα το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας το με το μίξερ και πρόσθεσα το ζαχαρουχο γάλα και το έριξα σε ποτήρια και το στόλισα με πέταλα από βρώσιμα λουλούδια.

Προαιρετικά:

  • Μπορείτε να γαρνίρετε την κρέμα με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.
  • Για μια πιο δροσερή κρέμα, βάλτε τα υλικά στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το χτύπημα.

Συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος είναι κρύα πριν από το χτύπημα, για να σφίξει πιο εύκολα.
  • Αν θέλετε μια πιο πηχτή κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ στο μείγμα του μασκαρπόνε πριν από το χτύπημα.
  • Για ακόμα πιο δροσερή κρέμα, βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε την κρέμα με φρέσκα φρούτα, τριμμένα μπισκότα ή ξηρούς καρπούς.
  • Για μια πιο vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το γάλα με φυτικό γάλα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

Απολαύστε την κρέμα σας!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαγικό κέικ με κρέμα

Μαγικό κέικ κρέμας

Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.

Υλικά:

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο ​​γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο ​​γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.

Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,


για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,


βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλη απολαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

 

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένιες Νηστίσιμες Τηγανίτες: Αφράτες και Γρήγορες!
Επόμενο άρθροΟι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου για να συνοδευσουν το Αρνί στην σούβλα