Η Σοκολατίνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, που με την πλούσια γεύση της σοκολάτας και την αφράτη υφή της, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο απόλαυσης. Είναι το τέλειο κλείσιμο για ένα δείπνο ή απλά μία γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σοκολατίνα: Το Απολυτό Σοκολατένιο Όνειρο!

Ένα ολόκληρο ταψί Σοκολατίνα με πλούσια στρώση γκανάς και κρέμα σοκολάτας, έτοιμο για σερβίρισμα

Τι πιο λαχταριστό από μία σπιτική Σοκολατίνα! Αυτό το γλυκό είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για σοκολάτα, είτε μόνη σου, είτε με παρέα. Με αφράτο παντεσπάνι και πλούσια κρέμα σοκολάτας

Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 3 hours 20 minutes
Total Time 4 hours 5 minutes

Ingredients

Για το παντεσπάνι:

  • Αλεύρι: Μιάμιση κούπα των 220 ml (για όλες τις χρήσεις)
  • Κακάο: Μιάμιση κούπα (χωρισμένο: μισή κούπα για το μείγμα και μία κούπα για επιπλέον γεύση, όπως αναφέρεται στην πηγή – αν και φαίνεται σαν επανάληψη, θα το κρατήσω ως έχει).
  • Ζάχαρη: Μία κούπα
  • Βανίλιες: 2 τεμ.
  • Μπέικιν πάουντερ: Ένα κουταλάκι του γλυκού
  • Αυγά: (ποσότητα δεν αναφέρεται, θα υποθέσω 2-3 μεγάλα)
  • Αλεύρι και κακάο: (κοσκινισμένο)

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα: 2 φακελάκια
  • Κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος: 300 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος: 200 γρ.
  • Γάλα: (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας)

Για το σιρόπι:

  • Σιρόπι από γλυκό κουταλιού: (ελαφρύ) ή
  • Λίγο σιρόπι: (θα το φτιάξω αν δεν έχω γλυκό κουταλιού)

Instructions

  1. Παντεσπάνι:Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε αλεύρι και κακάο. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε καλά αυγά με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε απαλά το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ετοιμασία Κρεμών & Σιροπιάσμα:Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος) και κρέμα γάλακτος. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε στη μέση. Σιροπιάζουμε ελαφρά το κάθε κομμάτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή να φτιάξετε ένα απλό, ελαφρύ σιρόπι.
  3. Συναρμολόγηση & Γκανάζ:Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γάλα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε την πρώτη στρώση παντεσπάνι στην πιατέλα και απλώνουμε πάνω της μια γενναιόδωρη στρώση από την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του την υπόλοιπη κρέμα. Για την επικάλυψη, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρει η γκανάζ μια λεία και λαμπερή υφή. Περιχύνουμε τη γκανάζ ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό.
  4. Ψύξη:Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες, ώστε να παγώσει καλά η γκανάζ και να δέσουν οι γεύσεις. Έπειτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Η Συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura

Notes

Tips για την Τέλεια Σοκολατίνα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σοκολατίνα σας ακόμα πιο απολαυστική! Όταν ανακατεύετε τα στερεά υλικά στο μείγμα του παντεσπάνι, κάντε το με πολύ απαλές κινήσεις για να μη "κάτσει" το αυγό και να μείνει το παντεσπάνι αφράτο. Για το σιρόπιασμα, μην το παρακάνετε, θέλουμε το παντεσπάνι να είναι υγρό αλλά όχι πολύ βρεγμένο. Στην γκανάς, η κρέμα γάλακτος δεν πρέπει να βράσει, απλά να ζεσταθεί καλά για να λιώσει ομαλά η σοκολάτα και να πάρει μία ωραία γυαλάδα. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή λίγο λικέρ στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή