Για το κέικ μελιού θα χρειαστείτε

  • 225 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. ‏κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ‏τζίντζερ σε σκόνη
  • 225 γρ. ‏ζάχαρη
  • 3 ‏αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 ml ‏ηλιέλαιο
  • 300 γρ. ‏μέλι
  • 225 ml ‏νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  2. Τοποθετείτε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ (10×30 εκ.) μία λαδόκολλα την οποία έχετε αλευροβουτυρώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Προσθέτετε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
  5. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί (το μείγμα θα είναι νερουλό).
  6. Ρίχνετε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  7. Αφαιρείτε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζετε σε μία σχάρα.

κέικ μελιού

Πηγή: akispetretzikis.com

Προηγούμενο άρθροΠτι φουρ με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤι θα γίνει αν τρώτε τρεις χουρμάδες την ημέρα;