Γεια σας, φίλες μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για σοκολατόπιτα που είναι τόσο ζουμερή κι αφράτη σαν σιροπιαστή, που θα σας ξετρελάνει! Είναι πραγματικά πανεύκολη και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο γλυκό για όλη την οικογένεια.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σοκολατόπιτα: Η Συνταγή που θα Λατρέψεις!
Φτιάξτε την πιο ζουμερή και αφράτη σοκολατόπιτα με αυτή την εύκολη vegan συνταγή! Ιδανική για όλη την οικογένεια, με πλούσιο γλάσο σοκολάτας.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη σοκολατόπιτα θα χρειαστούμε τα εξής (οι μετρήσεις έγιναν σε κούπα δοσομετρητή των 250 ml):
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 4 βανίλιες
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6 κ.σ. κακάο
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 2/3 κούπας ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κούπες ζάχαρη
Για το γλάσο που θα ολοκληρώσει τη σοκολατόπιτα μας:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
Instructions
Παμε τωρα να δουμε βημα προς βημα πως θα φτιαξουμε αυτη την υπεροχη σοκολατοπιτα:
- Σε ένα μπολ ανακατευω το αλευρι, τη σοδα, τις βανιλιες, το αλατι και το κακαο.
- Σε αλλο μπολ ανακατευω καλα το νερο με τον χυμο, το λαδι, το ξυδι και τη ζαχαρη.
- Μολις ομογενοποιηθει το δευτερο μιγμα το αδιαζω στο πρωτο και ανακατευω καλα.
- Βουτυρωνω κι αλευρωνω ενα ταψακι, αδιαζω την σοκολατοπιτα και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 160 βαθμους, για 1 ωρα περιπου.
- Σε ενα μικρο κατσαρολακι ζεσταινω την κρεμα γαλακτος, προσθετω την κουβερτουρα σε κομματακια, την αφηνω ενα λεπτο και μετα ανακατευω καλα να λιωσει για να γινει το γλασο.
- Μολις ψηθει η σοκολατοπιτα απλωνω απο πανω το γλασο σοκολατας!
Η Συνταγη ειναι της κας Λένα Χριστοπούλου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σοκολατόπιτα σας ακόμα πιο τέλεια:
Για ένα ακόμα πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού στο μείγμα.
Αν θέλετε η σοκολατόπιτα να είναι πιο πλούσια σε γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κακάο υψηλότερης ποιότητας.
Μόλις ψηθεί, αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει λίγο πριν απλώσετε το γλάσο, ειδικά αν θέλετε να παραμείνει πιο πηχτό πάνω της.








