Σοκολατόπιτα

Συνταγή:

4 αυγα,
100 γραμμαρια ζαχαρη,400 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
310 γραμμαρια αλευρι ,
2 βανιλιες,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ,
8 κουταλιες της σουπας κακαο!

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και τις βανιλιες να αφρατεψει να στεκεται!Ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,το σπορελαιο! Τελος εχουμε κοσκινισμενα αλευρι,μπεικιν,κακαο και ριχνουμε κουταλια κουταλια δεν θελουμε να ξεφουσκωσουμε το μιγμα .
Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψακι 25 εκ και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτα για 35 λεπτα αλλα επειδη δεν γνωριζω τους φουρνους το ελέγχουμε με ξυλακι απο σουβλακι η και οδοντογλυφιδα!
Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα και με πολυ προσοχη το αναποδογυριζουμε σε λαδοκολλα!Πολυ προσοχη !!!!Και συνεχιζουμε το κοβουμε στην μεση εγκάρσια!

Βουτυρόκρεμα:
Χτυπαμε στο μιξερ 350 γραμμαρια βουτυρο(οχι μαργαρινη)ουτε πολυ κρυο ουτε πολυ ζεστο,1 ζαχαρουχο γαλα,2 βανιλιες θα γινει σαν σαντιγυ αλλα λιγο ποιο σφιχτη απο την σαντιγυ!Στο τελος ριχνουμε 1 κουταλια της σουπας λεμονι!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε ψιλοκομμενη κουβερτουρα μεσα !Εαν θελουμε δεν βαζουμε!Συνεχιζουμε τοποθετουμε το πρωτο πατο παντεσπανιου στο ταψι και ριχνουμε πανω του γαλα(περιπου 3 φλυντζακια του καφε),βαζουμε την κρεμα και κλεινουμε με τον αλλο πατο και ξανα με προσοχη ριχνουμε γαλα(περιπου 3 φλυντζανακια του καφε).Εαν δεν θελουμε γαλα το αντικαθιστουμε με Σιρόπι!

Γλάσσο:
250 γρ. κουβερτουρα ,
250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος,
1 κουταλια της σουπας λαδι.
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος ριχνουμε σπασμενα κομματια την κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λειο προσθετουμε και το λαδι.
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε να σταθει λιγο και το τοποθετουμε πανω στο γλυκο!

Εαν θελουμε σιροπιάζουμε δηλαδη βράζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!!!!

ΠΗΓΗ: Ρούλα-Χρηστος Ζεν

Προηγούμενο άρθροΜπάρες βρώμης με βούτυρο και μαρμελάδα…πανεύκολες
Επόμενο άρθροΣάμαλι Πολίτικο