Η Σοκολατόπιτα με 2 Υλικά είναι η απόλυτη έκπληξη ! Μόνο με μαύρη κουβερτούρα και αυγά , φτιάχνετε ένα γλυκό με πλούσια, έντονη γεύση σοκολάτας και αφράτη υφή που θυμίζει μους. Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει. Ετοιμηηηηηηηηηηηηηη!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά για τη Σοκολατόπιτα

Τα Απαραίτητα:

  • Μαύρη κουβερτούρα (συνιστάται καλή ποιότητα) – 275 γρ.
  • Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) – 4 τεμ.

Για το Σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη άχνη – για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Λιώσιμο Σοκολάτας: Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα με το μαχαίρι και βάλτε την σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ( μπεν μαρί ), φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς .

2. Ενσωμάτωση Κρόκων: Μόλις λιώσει η σοκολάτα, κατεβάστε την από τη φωτιά και ανακατέψτε την καλά με μια μαρίζ. Ρίξτε μόνο τους κρόκους των αυγών μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και κρατήστε τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ. Ανακατέψτε με τη μαρίζ τους κρόκους με τη σοκολάτα να ομογενοποιηθούν πλήρως.

3. Μαρέγκα: Χτυπήστε τα ασπράδια με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα .

4. Ομογενοποίηση Μίγματος: Αρχίστε να προσθέτετε τη μαρέγκα (σε δόσεις) μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει αφράτη υφή .

5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C . Βουτυρώστε τη βάση μιας φόρμας 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώστε τη με χαρτί ψησίματος. Αδειάστε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά .

6. Σερβίρισμα: Βγάλτε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει λίγο, αφαιρέστε το τσέρκι και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη . Δείτε κι άλλα Εύκολα Γλυκά με Σοκολάτα!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά (στους 160°C)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45 λεπτά


 

Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τέλεια Υφή

Η Σοκολάτα: Η καλή ποιότητα της μαύρης κουβερτούρας είναι απαραίτητη , καθώς είναι το κύριο συστατικό. Συνιστάται σοκολάτα με περιεκτικότητα 60-70% κακάο για ισορροπημένη γεύση.

Τα Αυγά: Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθούν σωστά. Η μαρέγκα είναι το μυστικό που χαρίζει τον όγκο και την αφράτη, σχεδόν mousse υφή στο γλυκό.

Το Ανακάτεμα: Όταν προσθέτετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα, το ανακάτεμα πρέπει να γίνεται πολύ απαλά με τη μαρίζ, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χάσετε τον αέρα της μαρέγκας. Αυτή η διαδικασία είναι κρίσιμη για την τελική υφή.

Το Ψήσιμο: Ο χρόνος ψησίματος είναι κοντός και η θερμοκρασία χαμηλή (160°C). Το γλυκό πρέπει να παραμείνει μαλακό στο κέντρο. Όταν κρυώσει, θα σφίξει.


Σχετικές Συνταγές 

Brownies με 3 Υλικά

Εύκολη Mousse Σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας χωρίς Αλεύρι