Η Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη είναι μια πραγματικά ονειρική δημιουργία που αποδεικνύει ότι τα υγιεινά γλυκά μπορούν να είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, νόστιμα από τα παραδοσιακά. Με την πλούσια σοκολατένια της γεύση και την αφράτη της υφή, αυτή η σοκολατόπιτα θα σας κάνει να την αναζητάτε ξανά και ξανά! Πιστέψτε με, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις “παραδοσιακές” σοκολατόπιτες με πολλές θερμίδες!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σοκολατόπιτα Χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη
Η Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη είναι μια πραγματικά ονειρική δημιουργία που αποδεικνύει ότι τα υγιεινά γλυκά μπορούν να είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, νόστιμα από τα παραδοσιακά. Με την πλούσια σοκολατένια της γεύση και την αφράτη της υφή, αυτή η σοκολατόπιτα θα σας κάνει να την αναζητάτε ξανά και ξανά! Πιστέψτε με, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις "παραδοσιακές" σοκολατόπιτες με πολλές θερμίδες!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη θα χρειαστούμε:
Για τη σοκολατόπιτα:
- 3 Αυγά (μεσαία)
- 120 γρ. Σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 1 κ.γ. Βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)
- 90 γρ. Λάδι καρύδας (λιωμένο) ή ηλιέλαιο
- 180 ml Φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου) ή γάλα χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. Κακάο (άγλυκο, κοσκινισμένο)
- 100 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου (πούδρα αμυγδάλου)
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 300 ml Φυτικό γάλα ή γάλα χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. Σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 20 γρ. Κακάο (άγλυκο)
- 50 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος με στέβια (ή μαύρη με στέβια)
- 1 σφηνάκι Κονιάκ (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
- 120 γρ. Φυτική κρέμα γάλακτος (ή κρέμα καρύδας)
- 100 γρ. Κουβερτούρα με στέβια (ή μαύρη με στέβια)
- 50 γρ. Φουντούκια (χονδροκομμένα, για πασπάλισμα)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη μοναδική Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη:
Σε ένα μπολ, ρίχνω τα αυγά μαζί με το σιρόπι αγαύης (ή σφενδάμου) και τις βανίλιες.
Τα χτυπάω με το μίξερ για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Όταν έχουν αφρατέψει τα αυγά, σταματάω το μίξερ και προσθέτω το λάδι καρύδας (ή το ηλιέλαιο)
και το φυτικό γάλα (ή το γάλα χαμηλών λιπαρών).
Συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφού έχουν ενσωματωθεί τα υγρά υλικά, σταματάω το μίξερ.
Προσθέτω κοσκινισμένο το κακάο, την πούδρα αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζω το ανακάτεμα λιγάκι με το μίξερ, μέχρι να έχω ένα ωραίο, ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζω το μείγμα της σοκολατόπιτας σε ένα τετράγωνο ταψάκι με διαστάσεις 23x23 εκατοστά, το οποίο έχω λαδώσει και πασπαλίσει με κακάο.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για ακριβώς 30 λεπτά.
Ενώ ψήνεται η σοκολατόπιτα, φτιάχνω το σιρόπι. Βράζω όλα τα υλικά του σιροπιού (φυτικό γάλα, σιρόπι αγαύης/σφενδάμου, κακάο, κουβερτούρα με στέβια και προαιρετικά κονιάκ) σε μία κατσαρόλα.
Τα αφήνω ίσα-ίσα να πάρουν μία βράση, το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να είναι χλιαρό.
Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη, ψημένη και μοσχομυριστή, την βγάζω από το φούρνο.
Έτσι όπως είναι ζεστή, κάνω κάποιες τρυπούλες σε όλη την επιφάνειά της με ένα καλαμάκι (ή οδοντογλυφίδα).
Την περιχύνω με το σοκολατένιο σιρόπι που έφτιαξα.
Όταν η σοκολατόπιτα έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι, φτιάχνω και ένα σοκολατένιο γλάσο.
Λιώνω τη φυτική κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα με στέβια (είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων).
Απλώνω το γλάσο πάνω στη σοκολατόπιτά μου.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να τη διακοσμήσει καλύτερα το χονδροκομμένο φουντούκι. Το πασπαλίζω από πάνω.
Αφήνω αυτή τη μοναδική σοκολατόπιτα να κρυώσει εντελώς.
Τώρα το καλοκαίρι, τη βάζω ψυγείο ώστε να συντηρηθεί περισσότερο και να είναι δροσερή όταν τη σερβίρω.
Κόβω ένα εκπληκτικό κομμάτι για να δείτε και το εσωτερικό του.
Μία ονειρική Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε, με λιγοστές θερμίδες από την κανονική
εκδοχή της. Φυσικά, μπορείτε να τη συνδυάσετε και με ένα παγωτό!
Notes
Tips για την Τέλεια Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη σας τέλεια! Φροντίστε να χτυπήσετε τα αυγά πολύ καλά με το σιρόπι για να αφρατέψουν, καθώς αυτό είναι το μυστικό για την υφή της πίτας. Το κοσκίνισμα του κακάο είναι σημαντικό για να μην σβολιάσει στο μείγμα. Αν δεν έχετε λάδι καρύδας, το ηλιέλαιο είναι μια χαρά εναλλακτική. Για το σιρόπι και το γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη κουβερτούρα με στέβια αν θέλετε ακόμα πιο έντονη σοκολατένια γεύση. Μια Σοκολατόπιτα χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη που πραγματικά, πιστέψτε με, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αυτές με τις πολλές θερμίδες.








