Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που είναι γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιεί μόνο μερικά βασικά υλικά και είναι έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα!

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1,5 κούπα ηλιέλαιο
1,5 κούπα κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:

2 κουβερτούρες
Λίγο εβαπορέ γάλα
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας μερέντα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165-170°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί 20-25 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το σύρμα το γάλα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μπέικινγκ πάουντερ, κακάο, σόδα, βανίλιες, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού) και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί αφου έχετε στρωση μία λαδόκολα και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.

σοκολατόπιτα
σοκολατόπιτα

Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την γλασάρετε.

Για το γλάσο:

Σε ένα bain-marie, λιώστε τις κουβερτούρες με το ευαπορέ γάλα.
Περιχύστε το γλάσο πάνω από την κρύα πίτα.
Προαιρετικά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μερέντα στο γλάσο για μια πιο πλούσια γεύση.
Αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν σερβίρετε.

H εκτέλεση είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη και η συνταγή της κας Rena Babatsi

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ με πέννες, μπεσαμέλ και κασέρι
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο