Ραβανί 

Υλικά

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν

Σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
600 ml νερό
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά,τη ζάχαρη,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα και ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι,το μπέικιν και τώρα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά και με κυκλικές κινήσεις να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.Το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15-18 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά απ τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε το γλυκό μόλις ψηθεί και το σιροπιάζουμε αμέσως με κρύο σιρόπι.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΠιροσκί σε ζύμη από κεφίρ
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλυκακι με πορτοκάλια… Γρήγορο και νοστιμο🍊🍊🍊🍊🍊