Τα σουβλάκια με μοσχαρίσιο συκώτι είναι από τα πιο νόστιμα και ζουμερά μεζεδάκια που φτιάχνω όταν θέλω κάτι διαφορετικό αλλά απλό. Το συκώτι, αν μαριναριστεί σωστά από το προηγούμενο βράδυ, γίνεται τρυφερό, γλυκό και γεμάτο άρωμα. Με λίγο ξύδι, λαδάκι, ρίγανη και ντοματίνια, αποκτά γεύση απίθανη που θυμίζει ταβερνάκι! Εγώ τα ψήνω συνήθως στα κάρβουνα, αλλά βγαίνουν εξίσου νόστιμα και στο σχαροτήγανο.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σουβλάκια με μοσχαρίσιο συκώτι

Σουβλάκια με μοσχαρίσιο συκώτι ψημένα στα κάρβουνα

α Σουβλάκια με μοσχαρίσιο συκώτι έγιναν ζουμερά και πεντανόστιμα φίλοι μου, ακριβώς όπως τα ήθελα, καθώς η σωστή μαρινάδα εξασφαλίζει ότι το συκώτι παραμένει τρυφερό και απορροφά όλα τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών, άρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο γεύμα.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι (3 χοντρές φέτες, κομμένες σε κυβάκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
  • Λίγο βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Μπόλικα ντοματίνια

Instructions

Από βραδύς έκοψα 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια, έριξα λίγο κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Το έβαλα στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά και σήμερα πήρα το συκώτι (700 γρ.), το οποίο έκοψα σε κυβάκια. Τα έβαλα σ’ ένα μπολ, έριξα 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι και λίγο βαλσάμικο. Τα άφησα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσα και μπόλικα ντοματίνια στο μπολ με τα κρεμμύδια και τα άφησα όλα μαζί άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, αλατοπιπέρωσα τα κομμάτια του συκωτιού και έφτιαξα τα σουβλάκια, βάζοντας συκώτι και λαχανικά εναλλάξ.
Τα ψήσαμε στα κάρβουνα, όμως γίνονται εξίσου ωραία και στο σχαροτήγανο.
Τα απολαύσαμε με πατάτες τηγανιτές!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Μην υπερψήσετε το συκώτι γιατί σκληραίνει. Θέλει λίγη ώρα, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά.

  • Αν δεν έχετε κάρβουνα, ψήστε τα σε αντικολλητικό σχαροτήγανο με καπάκι για να κρατήσουν τα υγρά τους.

  • Το ξύδι και το βαλσάμικο βοηθούν να μαλακώσει το συκώτι και να φύγει η βαριά μυρωδιά.

  • Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, προσθέστε λίγο μπούκοβο στη μαρινάδα.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: