Το Σουφλέ Πέννες με Καπνιστή Γαλοπούλα είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό τη ζεστασιά του σπιτιού και την αγάπη της μαμάς! Είναι τόσο νόστιμο και χορταστικό, που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας. Με την αφράτη μπεσαμέλ και την πλούσια γέμιση, είναι ένα φαγητό που ευχαριστιέται όλη η οικογένεια. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!

Υλικά

1 πακέτο πένες
1/2 κόκκινη πιπεριά
λίγο πιπέρι
7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
250 gr τυρί που λιώνει
100 γραμμάρια φέτα
λίγο ελαιόλαδο
500 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Εβρασα σε αλατισμένο νερό τις πένες της έριξα σε ένα μπολ μέσα έτριψα μισή κόκκινη πιπεριά λίγο πιπέρι, γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη το τυρί, φέτα σπασμένη
σε κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο και τα ανακάτεψα πολύ καλά και τα έριξα στο ταψάκι μου
Μετά έβαλα σε ένα κατσαρολάκι 500 γραμμάρια γάλα, αυγό αλάτι πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο και αφού ζεστάθηκαν πολύ καλά έλιωσα το κορνφλάουρ και της έριξα μέσα στο
γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει μόλις ήταν έτοιμη έριξα το βούτυρο έβαλα αυτή την ελαφριά μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια μου έτριψα και λίγο τυράκι
ακόμη που λιώνει και τα έβαλα στο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

Tips για το Τέλειο Σουφλέ Πέννες με Καπνιστή Γαλοπούλα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σουφλέ Πέννες με Καπνιστή Γαλοπούλα σας ακαταμάχητο! Μην παραβράσετε τις πένες, γιατί θα ψηθούν κι άλλο στο φούρνο. Θέλουμε να είναι al dente, δηλαδή να κρατάνε λίγο. Για την μπεσαμέλ, είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς μόλις ρίξετε το κορν φλάουρ για να μη σβολιάσει. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν στη γέμιση, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για πιο πλούσια γεύση. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση καπνιστού, μπορείτε να προσθέσετε και λίγες φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και σοταρισμένες.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είνια της Μένια Στεφοπούλου και η εκτέλεση της Μαρια Ροβιθακη