Το σουφλέ σπανάκι είναι ένα ελαφρύ, αφράτο και πεντανόστιμο φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό. Ο συνδυασμός του σπανακιού με τα τυριά του δίνει μια πλούσια, αλμυρή γεύση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σουφλέ σπανάκι

Μια υπέροχη συνταγή για σουφλέ σπανάκι, ένα πιάτο που είναι πραγματικά ξεχωριστό και ένας φανταστικός τρόπος να τρώτε σπανάκι. Η γεύση του με τα τυριά και τα αρωματικά του γίνεται απίστευτη, και εγώ το φτιάχνω συχνά για το μεσημεριανό μου.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο σουφλέ, θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Σπανάκι
- 50 γρ. Βούτυρο
- 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. Φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 Αυγά
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 1/2 ματσάκι Άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι Δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Αλάτι (πολύ λίγο)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο πιάτο.
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο νερό και ρίχνω το σπανάκι μου να αχνίσει και να μαραθεί για δέκα περίπου λεπτά. Στραγγίζω το σπανάκι πολύ καλά, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο τυριά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
3. Ρίχνω και το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια μέσα στο μπολ, αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν έχουν υγρά. Ανακατεύω το μείγμα μια τελευταία φορά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4. Λαδώνω ελαφρώς ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι. Ρίχνω μέσα το μείγμα και ψήνω στο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Η Συνταγή είναι της κας Olga Olgaki
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σουφλέ σπανάκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Στράγγισμα: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να στραγγίξετε πολύ καλά το σπανάκι. Αν κρατήσει υγρά, το σουφλέ δεν θα φουσκώσει σωστά.
- Τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει αντί για παρμεζάνα, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Η φέτα είναι απαραίτητη για τη γεύση.
- Πρόσθετα: Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη μοσχοκάρυδο στο μείγμα.
- Φούσκωμα: Το σουφλέ θα φουσκώσει αρκετά κατά το ψήσιμο, γι' αυτό μη γεμίσετε το σκεύος μέχρι πάνω.