Aυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Η αποψινή πίτσα θέλει 3 ημέρες προετοιμασία για να φτιάξετε τη ζύμη.
Φτιάξαμε μια διαφορετική ζύμη. Τρεις μέρες προετοιμασία, αλλά αξίζει τον κόπο! Πλήρης συνταγή για όσους ενδιαφέρονται να φτιάξουν αυτή την ναπολιτάνικη πίτσα…..❤️❤️❤️🍷

Ακολουθήστε τα βήματα με τη σειρά

Ημέρα 1
Φτιάξτε το προζύνη
300 ml νερό,
300 gr αλεύρι (ιδανικά 00 αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
5 gr μαγιά
και 5 gr μέλι.

Εάν χρησιμοποιείτε ξηρή μαγιά τότε χρησιμοποιήστε μόνο 3-4 γρ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια σκεπάζουμε και
αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι είναι σε αεροστεγές δοχείο.
Αυτη η διαδικασία την πρώτη μέρα θα πάρει δέκα λεπτά από το χρόνο σας!

Ημέρα 2
Αρχικά, βγάλτε το προζύνη από το ψυγείο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά έως μία ώρα. Για να φτιάξετε τη ζύμη σας
θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ, ιδανικά ξύλινο αλλά δεν είναι πρόβλημα αν δεν είναι. Βάλτε όλη το προζυμη στο μεγάλο σας μπολ
και, στη συνέχεια, προσθέστε 400 ml νερό και ανακατέψτε το. Στη συνέχεια προσθέτουμε 700gr αλεύρι, 30gr αλάτι και 10gr ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε τα πάντα είτε με το χέρι είτε χρησιμοποιήστε ένα μιξερ βάσης με το γάντζο ζύμης.
Ανακατεύουμε τα πάντα και τεντώνουμε και μετά βάζουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 16-24 ώρες.
Η 2η μέρα θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά, αλλά ίσως περισσότερο  αν φτιάχνετε τη ζύμη με το χέρι!!

Ημέρα 3
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 – 2 ώρες. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε τις μπάλες.
Απλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ιδανικά ξύλο! Κόψτε σε κομματια και στη συνέχεια φτιάξτε μπάλες, βαλτε τις μπαλες σε ενα μακροστενο μπολ και σφραγιστε το. Πρέπει να είναι αεροστεγές!
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 – 4 ώρες. 2 ώρες στους 25 βαθμούς Κελσίου.
Εάν χρησιμοποιείτε συμβατικό φούρνο, θερμαίνετε για τουλάχιστον μία ώρα στην υψηλότερη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, φτιάξτε την πίτσα σας από τις μπάλες της ζύμης σας.
Χρησιμοποιήστε σε αυτό το σημείο αλεύρι από σιμιγδάλι. Θα κρατήσει σταθερή την βάση.
Ανοιξτε τη ζύμη με τις άκρες των δακτύλων σας για να σχηματίσετε μια όσο πιο στρογγυλή βάση μπορείτε.

Όπως μπορείτε να δείτε τα δικά μας δεν είναι εντελώς στρογγυλά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε πια παχιά κρούστα στην περίμετρο γύρω από τη βάση. Προσθέστε λίγο λάδι στη βάση και βάλτε τη βάση στο στο φούρνο.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες μας.
Βάλτε ξανά στο φούρνο για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να δείτε καθαρά ότι το τυρί έχει λιώσει, τα toppings είναι έτοιμα και η κρούστα φαίνεται ωραία!

Καλή όρεξη ❤️. Αλλά αυτή η κομψή συνταγή βασίζεται στην αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Προηγούμενο άρθροΡολάκια τυριού…υπέροχη γεύση και είναι από το γραφείο μέχρι την παραλία!
Επόμενο άρθρο“Μαμαδίστικη” πίτα με κιμά!