Όταν ακούω “σοκολατένιο” και “χωρίς φασαρία”, αμέσως σκέφτομαι αυτό το γλυκάκι.Γίνεται πανεύκολα, χωρίς να παιδευτείς καθόλου. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι σοκολάτα και είναι ιδανικό για να το φτιάξεις όταν θες κάτι γλυκό, γρήγορα και απλά.

Υλικά

για το κέικ:

450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
330 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (ελαφρώς ζεσταμένο, όχι καυτό)
1 φλιτζάνι καυτό νερό (βραστό)
125 ml φυτικό λάδι (όπως ηλιέλαιο)
(Προαιρετικά: 1 βανίλια ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας)
Για το γλάσο:

150 γραμμάρια σοκολάτα (κουβερτούρα, γάλακτος ή ό,τι σας αρέσει)
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το κέικ ψήνεται γρήγορα, οπότε θέλω ο φούρνος να είναι έτοιμος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι. Προσθέτω το αλάτι, το κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά όλα τα στερεά υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζεστό γάλα και το φυτικό λάδι. Χτυπάω με το μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνω το καυτό νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα. (Αν βάλω βανίλια, τη βάζω τώρα).
Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά, σε δόσεις, και ανακατεύω έντονα με ένα σύρμα ή το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και να γίνει ένα λείο μείγμα.

Παίρνω ένα ταψί (εγώ χρησιμοποιώ ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο περίπου 25×35 εκ.). Το ψεκάζω ελαφρά με νερό (ή το αλείφω) και στρώνω λαδόκολλα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψί και το στρώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω για περίπου 40 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο, βυθίζω μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
Βγάζω το κέικ από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί, λιώνω τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
Περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο σοκολάτας, απλώνοντάς το παντού. Αν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Έτοιμο το σούπερ σοκολατένιο μας κέικ!

Για ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ στο μείγμα.
Αν θέλετε το κέικ να είναι πιο ζουμερό, μπορείτε να το σιροπιάσετε ελαφρά με λίγο ζεστό γάλα ή ένα αραιό σιρόπι.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με ζαχαρόπαστα, τρούφα ή ότι άλλο σας αρέσει!

ΠΗΓΗ: povarlol.com