Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι
100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
50 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα,
μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το προσούτο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.

Αφού στραγγίσουμε τα σπαγγέτι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΧυλοπίτες με Κιμά
Επόμενο άρθροΛεμονάτο χοιρινό με πιλάφι