Συστατικά

* 10 φύλλα ζύμης για πίτα
* 500γρ σπανάκι, πλυμένα και ψιλοκομμένα
* 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
* 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
* 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
* 2 αυγά, χτυπημένα
* Φέτα 200g, τριμμένη
* Μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
* 1-2 κσ φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
* λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο για βούρτσισμα
* Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες
1. Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή ξεκινήστε κάνοντας πρώτα την γέμιση.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
και να γίνουν διαφανή. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι σε παρτίδες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
2. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπολ,
χωρίς τα υγρά από το σπανάκι (δεν θέλετε τα τρίγωνα σας να γίνουν υγρά). Ανακατεύουμε την φέτα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μερικά ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα αν θέλετε, φρέσκο ​​άνηθο θα βελτιώσει την γεύση. Αυτή θα είναι η γέμιση των τριγώνων της σπανακόπιτας.

 

3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και αρχίστε να διαμορφώνετε τα τρίγωνα.
4. Απλώστε ένα φύλλο από τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και με μια βούρτσα ψησίματος
ψιλοβρέξτε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Απλώστε ένα ακόμη φύλλο από πάνω
και ραντίστε με λίγο περισσότερο βούτυρο.
5. Κόψτε τα φύλλα σε 3-4 λωρίδες (ανάλογα με το αν σας αρέσουν τα τρίγωνα να είναι μικρά  ή μεγαλύτερα). Στο τέλος κάθε λωρίδας προσθέστε μία κουταλιά της γέμισης.
Διπλώστε μια γωνία για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να αναδιπλώνετε το τρίγωνο  επάνω του, μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κομμάτι του φύλλου.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα και εως ότου εξαντλήσετε την γέμιση.
6. Λιπάνετε το κάτω μέρος ενός μεγάλου ταψιού, τοποθετήστε τα τρίγωνα
και βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά
και τραγανά.
7. Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά τριχοειδή spanakopita ως ένα μεγάλο μίζα με μια ελληνική φέτα σαλάτα. Απολαμβάνω!

Thank You Gina Sideris-Kappos

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με Τυρί…αρέσει σε όλους
Επόμενο άρθροΚεικ βανίλιας με σοκολάτα μέσα σε κρέμα λεμονιού