Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

– 200 γραμμάρια σπανάκι
– 4 καρότα τριμμένα
– 4 πατάτες τριμμένες
– κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
– 2 πράσα κομμένα σε φέτες
– 4 αυγά
– 200ml κρέμα μαγειρέματος
– 100 ml ηλιέλαιο
– 4 κουταλιές αλεύρι
– 8g σκόνη ψησίματος
– αλάτι + μαύρο πιπέρι + πάπρικα
– Τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, το κάροτο, πατάτες, πράσα, κρεμμύδι και το ανακατευουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, μετα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπεικιν, 4 κσ αλέυρι και ανακατευουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα μέσα στα χόρτα, μοτσαρελα και ανακατευουμε.


Σε ένα ταψί φούρνο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μείγμα.


Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε άλλη μια ελαφριά στρωση μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε με πάπρικα,


και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στου 200 βαθμούς
Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 10 λεπτά
Κόβουμε και σερβίρουμε με μια σάλτσα μαγιονέζα ή Γιαούρτι

Είναι απίστευτη

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες Ογκρατεν
Επόμενο άρθροΤηγανητά Μπουρέκια Πατάτας…της Γιαγιάς