Σπανακόρυζο !

Απαραίτητα προϊόντα:

✴ 400 g σπανάκι
✴ 1 κουπα Ρύζι (η κούπα έχει χωρητικότητα 250 ml)
✴ 4 κούπες νερό
✴ 1 κρεμμύδι
✴ Καρυκεύματα: αλάτι, γυκιά παπρικα, πιπέρι, δυοσμο

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά το ρύζι και το αφήνω να στραγγίξει. Σε λάδι τσιγαρίζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτω το ρύζι και το αφήνω μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτω 1 κ.γ. πάπρικα και ρίχνουμε αμέσως 2 κουπες Ζεστό νερό. Όταν το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, ρίχνω μέσα το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι, το αφήνω να σιγοβράσει για λίγο και ρίχνω άλλες 2 κουπες νερό. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται φρέσκα τα χόρτα και δεν χάνονται οι χρήσιμες ουσίες τους.

Εάν χρειάζεται, προσθέστε μισή κούπα νερό. Αλατοπιπερώνω και δυόσμο!
Μετά από 10 λεπτά, δοκιμάζω το ρύζι – δεν πρέπει να παραψηθεί.
Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω με το καπάκι για άλλα 15 λεπτά.
Σε αυτή την συνταγή δεν μου αρέσουν τα καρότα, οι ντομάτες… Μου αρέσει να νιώθω τη
γεύση από το σπανακι!
Σερβίρω με τζατζίκι!
Αυτό ήταν – μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή!

Απολαύστε το!❤

ΠΗΓΗ:Natalia Simeonova

 

Προηγούμενο άρθρο🍞 🧀 Σουφλέ με ψωμι με αυγά και τυρί 🧀 🍞
Επόμενο άρθροΓρήγορο, εύκολο και οικονομικό κέικ – χωρίς αυγά