Νηστίσιμες Τηγανίτες

Μόλις δοκίμασα αυτές τις Νηστίσιμες Τηγανίτες και έμεινα άφωνη! Ήταν τόσο αφράτες, νόστιμες και πανεύκολες στην παρασκευή τους!

Ακολούθησα πιστά τη συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και η ζύμη έγινε γρήγορα και χωρίς κόπο.

Υλικά (για περίπου 700 γρ.)

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Χυμός από 3-4 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • Σπορέλαιο, για το τηγάνι
  • Μέλι, για το σερβίρισμα
  • Κανέλα, για πασπάλισμα
  • Καρύδια, τριμμένα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με έναν αυγογδάρτη το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό, μέχρι να έχετε ένα χυλό όχι πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό.
  2. Ρίξτε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετέ το στη φωτιά.
  3. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί, ρίξτε κουταλιές από τον χυλό.
  4. Γυρίστε τις τηγανίτες και από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα.
  5. Βγάλτε τις τηγανίτες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Σερβίρετε ζεστές με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στον χυλό και άλλα υλικά, όπως σταφίδες  ή ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.
  • Αν ο χυλός σας φαίνεται πολύ πηχτός, μπορείτε να αραιώσετε με λίγο ακόμα νερό.
  • Αν θέλετε πιο αφράτες τηγανίτες, αφήστε το χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το τηγανίσετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε τις τηγανίτες και στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, αντί να τις τηγανίσετε.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανίτες πολύ αφράτες και πεντανόστιμες!!!!

 

Υλικά

1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά 2 κ.σούπας ζάχαρη
Μισό κ.γλυκού αλάτι
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά και Αλεύρι να γίνει ένας ωραίος χυλός ούτε σφιχτός ούτε αραιός…

Εγώ έβαλα και μια χούφτα σκληρό αλεύρι και το υπόλοιπο για όλες τις χρήσεις…
Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε σκληρό αλεύρι απλώς υπήρχε στο ντουλάπι μου….
Αφήνω να φουσκώσει ο χυλός μισή ώρα και τηγανίζω….Ρίχνω μέλι και κανέλλα!!!

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο
Επόμενο άρθροΗ πιο γρήγορη και εύκολη κρέμα που θα φτιάξετε ποτέ!