Σπιτικά εκλέρ

Υλικα

Για εκλέρ:
• 1 κουταλάκι του γλυκού. νερό
• 1/2 κουτ λάδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
• 3-4 τεμ αυγά – εξαρτάται από το μέγεθός τους
Για την κρέμα βανίλιας:
• 500 ml φρέσκου γάλακτος
• 5 κουταλιές της σούπας. αλεύρι
• 1/2 κουτ νερό
• 7-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 50 g βούτυρο
• 3 βανίλια

Πως θα τα φτιάξετε

Βράζουμε το νερό και το λάδι, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά
μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε ένα.
Η ζύμη γίνεται ακόμη πιο παχιά και κολλώδης. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καθαρίστε λίγο από το μείγμα και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος ένα ταψι, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των εκλερ. Τα σχηματίζουμε στρογγυλά με ένα κουτάλι δεν χρειάζεται να είναι τέλειο στο σχήμα, γιατί σχηματίζονται όταν ψήνονται. Τα εκλέρ ψήνονται σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 30 λεπτά.

Η κρέμα βανίλιας παρασκευάζεται προσθέτοντας το αλεύρι αραιωμένο με λίγο νερό στο γάλα
βρασμένο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Τέλος προσθέστε τη βανίλια.
Τα ήδη κρυμμένα εκλέρ κόβονται προσεκτικά στη μέση και γεμίζουν με κρέμα με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής του, διότι το εκλερ κολλάει στην κρέμα.
Τα έτοιμα εκλέρ πασπαλίζονται γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη ή, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να γεμιστούν με σοκολάτα ή καραμέλα. Φτιάχνουμε περίπου 25-30 εκλερ.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με μυστικό συστατικό – νέο τρόπο – ακαταμάχητο!
Επόμενο άρθροΖεστό σπιτικό ψωμί!