Αυτά τα κρακεράκια  είναι η τέλεια πρόταση για ένα υγιεινό, τραγανό και πεντανόστιμο σνακ χωρίς γλουτένη! Το αλεύρι κόκκινης φακής δίνει μία μοναδική θρεπτική αξία και το μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων τα απογειώνει! Όσο πιο λεπτό το φύλλο, τόσο πιο τραγανά γίνονται, κάτι σαν τσιπς!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σπιτικά Υγιεινά Κρακεράκια με Αλεύρι Κόκκινης Φακής

Τραγανά σπιτικά κρακεράκια σε τετράγωνα σχήματα, με κόκκινο χρώμα από την πάπρικα και τον κουρκουμά

Φτιάξτε τα δικά σας κρακεράκια μόνο με αλεύρι κόκκινης φακής για ένα υγιεινό, τραγανό και πεντανόστιμο σνακ χωρίς γλουτένη!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 200 γρ. - Αλεύρι κόκκινης φακής
  • 100 γρ. - Νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 30 γρ. - Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμάς
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Σκόνη σκόρδου
  • Ρίγανη

Instructions

  • Ζύμωμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (αλεύρι φακής, νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, ρίγανη) σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Άνοιγμα Φύλλου: Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε λίγο αλεύρι φακής, βάζουμε τη ζύμη πάνω, πασπαλίζουμε ξανά με λίγο αλευράκι από πάνω και καλύπτουμε με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί.
  • Πλάσιμο: Πατάμε με τα χέρια μας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα πολύ λεπτό φύλλο. Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο, τόσο πιο τραγανά σαν τσιπς θα γίνουν τα κρακεράκια μας.
  • Κοπή: Κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε (τετράγωνα, ρόμβους, τριγωνάκια).
  • Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15–20 λεπτά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω, αρκεί να έχουμε ανοίξει πολύ λεπτό φύλλο. Απολαμβάνουμε τα υπέροχα, τραγανά και πεντανόστιμα σπιτικά κρακεράκια μας!
  • Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

    Η Συνταγή είναι από τη ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ


    Tips για τα Κρακεράκια

    Φύλλο: Το κλειδί για την τραγανή υφή είναι το πολύ λεπτό άνοιγμα της ζύμης. Η χρήση δύο αντικολλητικών χαρτιών βοηθάει να ανοίξετε το φύλλο πολύ εύκολα και ομοιόμορφα.

    Αλεύρι: Το αλεύρι κόκκινης φακής δεν έχει γλουτένη, οπότε μην ανησυχείτε αν η ζύμη είναι λίγο πιο εύθραυστη. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό αν είναι πολύ στεγνή.

    Μπαχαρικά: Μπορείτε να παίξετε με τα μπαχαρικά ανάλογα με τα γούστα σας. Προσθέστε π.χ. κουμίνo, κάρι ή λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: