Αυτά τα κρακεράκια είναι η τέλεια πρόταση για ένα υγιεινό, τραγανό και πεντανόστιμο σνακ χωρίς γλουτένη! Το αλεύρι κόκκινης φακής δίνει μία μοναδική θρεπτική αξία και το μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων τα απογειώνει! Όσο πιο λεπτό το φύλλο, τόσο πιο τραγανά γίνονται, κάτι σαν τσιπς!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σπιτικά Υγιεινά Κρακεράκια με Αλεύρι Κόκκινης Φακής
Φτιάξτε τα δικά σας κρακεράκια μόνο με αλεύρι κόκκινης φακής για ένα υγιεινό, τραγανό και πεντανόστιμο σνακ χωρίς γλουτένη!
Ingredients
- 200 γρ. - Αλεύρι κόκκινης φακής
- 100 γρ. - Νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 30 γρ. - Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουρκουμάς
- Πάπρικα καπνιστή
- Σκόνη σκόρδου
- Ρίγανη
Instructions
Tips για τα Κρακεράκια
Φύλλο: Το κλειδί για την τραγανή υφή είναι το πολύ λεπτό άνοιγμα της ζύμης. Η χρήση δύο αντικολλητικών χαρτιών βοηθάει να ανοίξετε το φύλλο πολύ εύκολα και ομοιόμορφα.
Αλεύρι: Το αλεύρι κόκκινης φακής δεν έχει γλουτένη, οπότε μην ανησυχείτε αν η ζύμη είναι λίγο πιο εύθραυστη. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό αν είναι πολύ στεγνή.
Μπαχαρικά: Μπορείτε να παίξετε με τα μπαχαρικά ανάλογα με τα γούστα σας. Προσθέστε π.χ. κουμίνo, κάρι ή λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










