Αυτή η συνταγή έρχεται κατευθείαν από τον Pastry Chef Στράτο Πέτρου και θα σας ενθουσιάσει! Τα Χειροποίητα Kiss Φράουλα είναι το απόλυτο, γρήγορο γλυκό ψυγείου που απαιτεί μόνο δύο βασικά υλικά για τη βάση του. Με μια αφράτη μους ζελέ και μια τραγανή επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, η γεύση και η υφή τους θυμίζουν τα γνωστά σοκολατάκια. Είναι τόσο εύκολα που θα απορείτε γιατί δεν τα φτιάχνατε μέχρι τώρα! Ακολουθήστε τη λεπτομερή εκτέλεση και φτιάξτε τα δικά σας Χειροποίητα Kiss Φράουλα, που δεν θα πιστεύετε στην ομοιότητα της γεύσης.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη Μους Ζελέ Φράουλα:

  • 180 γρ. Ζελέ σκόνη (με γεύση Φράουλα)
  • 230 γρ. Νερό (καυτό)

Για την Επικάλυψη Σοκολάτας:

  • 460 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος
  • 25 γρ. Λάδι Καρύδας

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία της Βάσης Ζελέ: Ξεκινάμε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας μόνο 2 υλικά. Σε μία κανάτα ή μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη ζελέ με γεύση φράουλα και το καυτό νερό. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη.

Στη συνέχεια, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσοχή: δεν πρέπει να πήξει, απλά να κρυώσει. Αν έχετε θερμόμετρο, ιδανικά να φτάσει μέχρι τους 25°C. Αυτό είναι κρίσιμο για την αφρατοποίηση.

Δημιουργία της Μους: Όταν έχει κρυώσει το μείγμα μας πολύ καλά, το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ (ή χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός). Το χτυπάμε δυνατά για αρκετά λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μία αφράτη, παχύρρευστη μους. Όσο πιο πολύ χτυπηθεί το μείγμα, τόσο πιο επιτυχημένα θα είναι τα Χειροποίητα Kiss Φράουλα.

Στρώσιμο και Ψύξη: Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε τη μους σε ένα τετράγωνο τσέρκι (διαστάσεων 24 x 24 εκ.) ή σε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων. Έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα από κάτω για να ξεφορμάρουμε εύκολα. Απλώνουμε τη μους ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες να παγώσει καλά. Ο Chef Στράτος προτείνει να το αφήσετε για ένα ολόκληρο βράδυ, για σίγουρο αποτέλεσμα.

Κοπή Ρολών: Όταν έχει παγώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε από το τσέρκι. Το Κοπή Ρολών: γίνεται σε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε (τετράγωνα, μπάρες) ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πραγματικά Kiss.

Επικάλυψη: Ταυτόχρονα, έχουμε λιώσει την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το λάδι καρύδας. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή ένταση στα μικροκύματα, ανακατεύοντας καλά. Θέλουμε το μείγμα να είναι χλιαρό όταν θα το χρησιμοποιήσουμε.

Παίρνουμε τις μπάρες ζελέ μία-μία και τις βουτάμε μέσα στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Σημείωση: Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε το λάδι καρύδας ώστε η επικάλυψη να παγώσει πιο γρήγορα και να γίνει πιο τραγανή η σοκολάτα. Μόλις παγώσουν, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής

Χρόνος Προετοιμασίας (Ενεργός): 10 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 60 λεπτά (για κρύωμα ζελέ)

Χρόνος Κατάψυξης (Ελάχιστος): 4 ώρες

Χρόνος Κατάψυξης (Ιδανικός): 8-12 ώρες (Ολόκληρο βράδυ)

Συνολικός Χρόνος (με ιδανική ψύξη): Περίπου 13 ώρες (μεγάλο μέρος αναμονή)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να επιτύχετε την ιδανική υφή μους, βεβαιωθείτε ότι το ζελέ έχει κρυώσει καλά (στους 25°C) πριν το χτυπήσετε στο μίξερ. Η θερμοκρασία είναι το κλειδί για να φουσκώσει σωστά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γεύση Φράουλα με οποιαδήποτε άλλη γεύση ζελέ, όπως λεμόνι ή κεράσι, για να φτιάξετε μια ποικιλία από Χειροποίητα Kiss.

Το λάδι καρύδας στην επικάλυψη λειτουργεί ως παράγοντας σκλήρυνσης, κάνοντας τη σοκολάτα να σπάει ωραία. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο κακάο (σε ίση ποσότητα) αν το επιθυμείτε. Δείτε κι άλλες συνταγές με σοκολάτα κουβερτούρα.


 

Σχετικές Συνταγές 

Γλυκό Ψυγείου με Ζελέ

Εύκολα Σοκολατάκια Χωρίς Ψήσιμο

Μους Φράουλα Συνταγή