Εκλεράκια

Υλικά

για τη ζύμη
250 ml φρέσκο ​​γάλα,
5 αυγά,
100 g βούτυρο,
140 g αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την κρέμα
500 ml φρέσκο ​​γάλα,
2 αυγά ,
50 γρ βούτυρο,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1/2 φλιτζάνι νερό (ανακατεύουμε το αλεύρι μέσα.)

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής της ζύμης – Γάλα + βούτυρο + ζάχαρη + αλάτι βάζουμε στη φωτιά και όταν βράζει, ρίχνουμε το αλεύρι (μία φορά). Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσει από το σκεύος.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να απορροφηθούν τελείως, προκύπτει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίστε μια σακούλα και ρίξτε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν (περίπου 25 λεπτά).

Τρόπος παρασκευής κρέμας- Γάλα με ζάχαρη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, αφού βράσει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα αβγού-αλεύρου σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αποσύρω από τη φωτιά, λίγο κρυώνει, αρχίζω να γεμίζω τα εκλέρ (τα χώρισα ελαφρά στα πλαϊνά με ένα κοφτερό μαχαίρι)
Για πότισμα από πάνω χρησιμοποίησα 3 κουταλιές της σούπας υγρή σοκολάτα + 2 κουταλιές της σούπας λάδι (τα έλιωσα σε μπειν μαρι )

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό κέικ…
Επόμενο άρθροΤο Κέικ του καφέ