Αυτά τα σπιτικά chicken nuggets είναι απλά απίστευτα! Ξεχάστε τις έτοιμες κροκέτες, αυτές εδώ είναι πολύ πιο νόστιμες, αφράτες και ξέρετε ακριβώς τι έχουν μέσα. Είναι ιδανικές για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα σνακ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Σπιτικά Chicken Nuggets

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα σπιτικά chicken nuggets που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα. Εύκολη συνταγή για τέλειο σνακ ή γεύμα!
Prep Time
25 minutes
Cook Time
25 minutes
Total Time
50 minutes
Ingredients
- 400 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο, ατόφιο
- 1 μεγάλο αυγό (για το μείγμα)
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα), μουλιασμένη σε λίγο γάλα
- Λίγο γάλα (για το ψωμί, περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)
- Διάφορα μπαχαρικά:
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη (ή 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο), λίγη ρίγανη ή μοσχοκάρυδο (ό,τι σας αρέσει)
- Τριμμένη φρυγανιά (περίπου 1/2 κούπα, ίσως λίγο παραπάνω)
- Για την επικάλυψη:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1/2 κούπα)
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Ελαφρώς αλεσμένα δημητριακά (τύπου corn flakes), στα οποία έχουμε προσθέσει λίγη πάπρικα (περίπου 1 κούπα)
- Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Έβαλα το κοτόπουλο μαζί με το Αυγό το γάλα τα μπαχαρικά το ψωμί και τα αλεθω όλα σε ένα μεγάλο μπλέντερ αν δεν υπάρχει μπλέντερ αλλά έχουμε υπομονή κόβουμε σε κιμα το στήθος κοτόπουλο επάνω σε ξύλο κοπής .
- Στη συνέχεια βάζω την φρυγανιά πλάθουμε όλο το μείγμα σε μικρές τετράγωνες μπουκιές της περνάμε από Αλεύρι στην συνέχεια από Αυγό χτυπημένο
- Τέλος από Ελαφρώς αλεσμένα δημητριακά corn flakes στα οποία έχουμε προσθέσει μέσα λίγη πάπρικα Και της τηγανίζουμε η της Ψήνουμε στο air fryer Και είναι έτοιμες να της Απολαύσουμε
Notes
Tips από εμένα:
- Μπαχαρικά: Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά! Λίγο κύμινο, κάρυ ή καπνιστή πάπρικα μπορούν να δώσουν διαφορετική διάσταση στη γεύση.
- Για πιο αφράτο αποτέλεσμα: Αν θέλετε τα nuggets σας ακόμα πιο αφράτα, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σόδα (μαγειρικής) μαζί με το ψωμί και το γάλα.
- Κατάψυξη: Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, να τα περάσετε από την επικάλυψη και να τα καταψύξετε ωμά σε μια σακούλα τροφίμων. Όταν θέλετε, τα βγάζετε κατευθείαν από την κατάψυξη και τα τηγανίζετε/ψήνετε χωρίς να τα ξεπαγώσετε (ίσως χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο).