Αυτό το εύγευστο ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές το καλοκαίρι. Το κάνουμε με μπουτάκια κοτόπουλο, αλλά μπορείτε να το κάνετε και με στήθος κοτόπουλου αν θέλετε.

Συστατικά
1 φλιτζάνι χυμό ανανά
3/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι Dijon μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές κορν φλαουρ
1/4 κούπας κρύο νερό
1 κοτόπουλο 

Εκτέλεση
Βήμα 1: Κάντε τη μαρινάδα
Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το χυμό ανανά, το μέλι, τη μουστάρδα και το τζίντζερ. Αφήστε το μείγμα να βράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, αναμύξτε το κορν φλαουρ και το νερό. Μόλις βράσει το μείγμα του μελιού, χαμηλώστε την φωτιά και βαθμιαία ρίξτε μέσα και χτυπήστε στο πολτό του κορν φλαουρ. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Κρατήστε 3/4 του φλιτζανιού μαρινάδα στην άκρη για το σερωίρισμα και αλλοίψτε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα. Λίγη μαρινάδα θα μείνει για να βουρτσίζουμε το κοτόπουλο καθώς θα ψήνετε.

Βήμα 2: Το ψήσιμο
Είτε μαγειρεύετε στην κουζίνα  είτε στο κάρβουνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε προθερμαίνει τη σχάρα. Για την σχάρα της κουζίνας, αναψτε το grill σε μέση έντασης και κλείστε την πόρτα της κουζίνας για 10 λεπτά. Για μια σχάρα με κάρβουνο, μην βάλετε πάρα πολλά από τα κάρβουνα.

Μόλις η σχάρα είναι έτοιμη, τοποθετήστε το κοτόπουλο απευθείας επάνω στις σχάρες και ψήστε,  για περίπου 20 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο και βουρτσίστε κάθε κομμάτι με την υπόλοιπη μαρινάδα. Συνεχίστε να ψέστε, για άλλα 20 έως 30 λεπτά, έως ότου να δείτε με ένα πηρούνι ότι έχει ψηθεί καλά μέσα το μπούτι .

Βήμα 3: Σερβίρισμα!
Βάλτε το κοτόπουλο στο πιάτο και βάλτε την μαρινάδα που έχετε φυλάξει στο πλάι. Εάν η σχάρα σας είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε σε μια πλευρά να βάλετε και λαχανικλα για να τα σερβίρετε με το κοτόπουλο σας!

Προηγούμενο άρθρο5 φρούτα και λαχανικά με… δηλητήριο!
Επόμενο άρθροTo φαγητό της Τεμπέλας για όσες δεν έχουν χρόνο….